"Еврофутбол" обяви новите Спортни таланти на България


"Еврофутбол" обяви новите Спортни таланти на България
Снимка: Sportline.bg

2237 0

"Еврофутбол" награди 25-те призьори по програма "Спортни таланти“ на официална церемония в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“.

Представители на 16 вида спорт, сред които лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, самбо, художествена и спортна гимнастика, конен спорт, академично гребане, атлети с нарушено зрение и параолимпийци, тенис на маса за хора с увреждания, борба, мотокрос, плуване и сноуборд.

Те бяха избрани измежду 180 състезатели в индивидуалните спортове, които бяха допуснати до оценяване от Групата на съветниците.

"Радостни сме, че за четвърта поредна година успяваме да осигурим подкрепа на родните Спортни таланти, защото за нас е важно да бъдем част от българския спорт, който изпитва неимоверни трудности в последните години. Надяваме се участието в програмата да им осигури спокойствието, увереността, от която има нужда всеки спортист и нe на последно място да им донесе и малко късмет. Радвам се, че има много хора тук, защото това показва, че програмата търпи развитие. Ние искаме чрез тази програма спортистите да израстват и в живота“, заяви ПР-ът на „Еврофутбол Елица Иванова.

В кампанията участваха 213 кандидати а търсените средства достигнаха 966 0678 лв. 23 медийни партньори помогнаха за избора на номинираните състезатели.

Близо 70 000 лв е сумата на тазгодишното директно финансиране, осигурено за 25-те състезатели, както и за атлета, определен чрез допитване за „Спортен талант на публиката“.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Лаская се да употребя думата традиция, защото за 4 път се събираме в залата на музея, за да наградим финалистите. Отличените спортисти ще имат здрава и много успешна година.“, каза директорът на Музея на спорта Катя Иванова. Тя получи специален календар на „Еврофутбол“ със снимки на призьорите от миналата година, от който са изработени само 10 бройки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички