Костадинова за счупения ѝ рекорд: Щастлива съм, но един ден той отново ще е български


Костадинова за счупения ѝ рекорд: Щастлива съм, но един ден той отново ще е български
Снимка: БГНЕС

2690 0

Легендата на българската лека атлетика - Стефка Костадинова, прие с радост новината, че след 37 години рекордът ѝ в скока на височина за жени е подобрен. Направи го украинката Ярослава Магучих по време на Диамантената лига в Париж, където скочи 210 см.

Стефка е щастлива за счупения ѝ рекорд

"Супер! Браво! Много съм щастлива. Поздравления! Радвам се, че световният рекорд в скока на височина за жени вече е 210 см. Бях сигурна, че това все някога ще се случи. Постижението на украинката Ярослава Магучих е историческо, не само защото подобрява един останал непокътнат 37 години рекорд, но и защото тези 210 см доказват, че човешките възможности са без граница и оборват песимистите с техните твърдения преди време, че някои рекорди в атлетиката ще са вечни", беше първият коментар на голямата атлетка пред bTV.

Костадинова вярва, че един ден рекордът пак ще е български

Още: "Рекордът ти остарява, а ти не" - Христо Стоичков не забрави Стефка Костадинова на 25-и март (СНИМКА)

Легендата предвидила, че Магучих ще я задмине

"Преди месец в Рим бях сред официалните лица, наградили Магучих, след като спечели европейско злато. По време на церемонията силно я прегърнах и й пошепнах в ухото, че е готова за световен рекорд. Дори се засмяхме, защото й казах, че още на олимпиадата в Париж може да скочи 207 см и след това вече да се цели в 210 см. И ето, че тя го направи, при това точно в Париж, но малко преди Олимпиадата", продължи Костадинова.

"Рекордът отново ще е български"

"Поздравявам още веднъж Магучих, желая й нови победи и рекорди, но и не спирам да вярвам, че един ден рекордът отново ще бъде български. Има някаква символика в това, че новината ме застига в Рим, където съм на посещение и където преди 37 години скочих тези прословути 209 см", завърши тя. Ето го и скокът на Магучих, с който счупи рекорда на Костадинова

36 години от неподобрения световен рекорд на Стефка Костадинова

Две легенди: Писмото, с което Стефка Костадинова разчувства Илиана Раева (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички