Министър Кралев награди шампион от Тбилиси


Министър Кралев награди шампион от Тбилиси

1460 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на тенисиста Адриан Андреев, златен медалист от Европейския олимпийски младежки фестивал в Тбилиси (Грузия) Адриан Андреев.

"Поздравявам Адриан за успеха. Тенисът е един от спортовете, на който обръщаме сериозно внимание. Знаете, че скоро създадохме и програма "Тенисът – спорт за всички", чрез която целим повече деца да бъдат ангажирани със спорт и да бъдат заразени от примера не само на професионалистите Григор Димитров, Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева, но и на Адриан. Доволен съм от резултатите и благодаря на всички млади таланти, които ни представиха в Тбилиси. Освен успеха на волейболистите и титлата на Адриан, Лили Георгиева постигна страхотен резултат за нейната възраст за сребърното си отличие на 800 м и очаквам тя съвсем скоро да се превърне в една от световните звезди в средните и дълги бягания", заяви спортният министър.

В Тбилиси бяхме представени от 45 спортисти, които взеха участие в 7 вида спорт и спечелиха 3 медала – титла на Адриан Андреев и сребърни отличия за волейболистите и Лиляна Георгиева. 15-годишната лекоатлетка постигна 2:07.89 мин. на 800 м и подобри националния рекорд за девойки до 16 години.

По време на срещата с Адриан Красен Кралев го посъветва да бъде упорит, спокоен и много трудолюбив и му пожела късмет в развитието му като тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички