"Не знам на кой въобще му пука, но...": Слави Трифонов с тъжни думи за Стефка Костадинова и подобрения рекорд


"Не знам на кой въобще му пука, но...": Слави Трифонов с тъжни думи за Стефка Костадинова и подобрения рекорд
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС и Getty Images

25044 0

Един от най-великите рекорди в историята на България в спорта бе подобрен. Величественото постижение на Стефка Костадинова от 209 сантиметра вече не е недостижима кота за целия свят. Украинката Ярослава Магучих го подобри с един сантиметър, записвайки постижение от 210 сантиметра.

Така след цели 37 години сякаш логичното се случи. Предвид развиването на спорта по много фактори и подобряването на рекорд след рекорд, както и все по-сериозното дълголетие на състезателите.

Слави Трифонов бе една от публичните личности, които реагираха на случилото се. Той призна, че му е станало много криво и заяви, че му пука за случилото се. Трифонов допълни, че смята, че всички сме и задължени в едно емоционално обръщение, като и благодари на няколко пъти.

Още: "Убийцата" на рекорда на Костадинова: Показах този резултат благодарение на украинските военни

Слави Трифонов с емоционални думи за падналия рекорд на Стефка Костадинова

Падна рекордът на Стефка Костадинова

Ето и всичко, което написа Слави Трифонов (без редакторска намеса):

"Разбрах от новините, че някаква млада украинка е скочила на висок скок 210 см. и е подобрила рекорда на Стефка Костадинова с 1 см. 209 см. беше световния рекорд на Стефка Костадинова, който никой не можеше да подобри в продължение на 37 години. И ми стана толкова криво, ама толкова криво. Имаше нещо, в което цял свят не можеше да ни победи в продължение на 37 години. И всеки човек по света можеше да произнесе името България единствено с възхищение и уважение. Заради Стефка Костадинова.

Още: Костадинова за счупения ѝ рекорд: Щастлива съм, но един ден той отново ще е български

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Имам честта да я познавам и в един от декорите на “Шоуто на Слави” си бях отбелязал с молив височината от 209 см. С молив. Ей така, за да ми е хубаво. Разбира се, украинката се е трудила, тя е талантлива и ги скочи тези 210 см., но това не променя фактът, че на мен ми е криво. Не знам за вас и не знам на кой въобще му пука, но на мен ми пука. И използвам възможността лично, като българин, най-искрено, с уважение да благодаря на Стефка Костадинова за това, че 37 години ни държеше, нас българите, на върха на света. Върха от 209 см. И ако за някого заслужава да се каже, че е направил ужасно много, страшно много за името България по света, то това е Стефка Костадинова. Мисля, че всички сме ѝ задължени. Или поне аз съм" - написа той в личния си профил в социалната мрежа Facebook.

А ето го и скока на Ярослава Магучих, който подобри 37-годишния рекорд на Стефка Костадинова (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички