Ubisoft Charity Jam събра 5446 лв за Holiday Heroes


Ubisoft Charity Jam събра 5446 лв за Holiday Heroes

2476 0

Българите, които създават световно известни видеоигри, направиха шоу на живо пред цял свят, за да могат нуждаещи се семейства с деца да посрещнат Коледа 2015 с пълна празнична трапеза.

На 24 септември, в офиса на Ubisoft Sofia, се проведе уникален едночасов гейминг маратон, в рамките на който разработчици от студиото играха едни от най-популярните игри в света. Първото предизвикателство, пред което се изправиха, беше морска битка в Assassin’s Creed Rogue. „Екипажът“ управляваше кораба със специално устройство, като всеки от играчите отговаряше за отделен елемент от общия контрол върху кораба. След като приключиха морската си мисия, участниците продължиха с играта Rayman Legends и Just Dance Now. А по време на всяка от игрите, бяха подложени на редица забавни изпитания – превръзки на очите, пиене на лимонов сок, гъделичкане с паунови пера, навигиране на чужд език и други.

В рамките на един час, екипът на Ubisoft Sofia игра благотворително, за да осигури пълна празнична трапеза за Коледа 2015 на хиляди семейства с деца в нужда. Забавният маратон се излъчваше на живо в Twitch канала на Ubisoft, а хора от цял свят можеха да даряват през платформата Tiltify. Любимият на родните геймъри и един от първите празнични герои - Роро Кавалджиев, беше водещ и направи уникално, запомнящо се шоу на едночасовия стрийминг.

Ubisoft Charity Jam стартира на 21 септември в цял свят, като всяко от студиата на компанията направи своя маратон в подкрепа на местна благотворителна организация. Ubisoft Sofia избра да подкрепи каузата на Holiday Heroes и да помогне на нудаещи се семейства с деца да имат пълна празнична трапеза тази Коледа. Още в началото на световната кампания, Ubisoft Sofia организира събитие, с което да събере средства за каузата на празничните герои. По време на традиционния Gaming Knights на Next TV, те организираха аукцион с лимитирани артикули, сред които уникален пръстен и фигура на Едуард Кенуей. Разработчиците си организираха и благотворителен базар, отново с лимитирани артикули, а събраната сума бе удвоена и с корпоративно дарение. Така, екипът на Ubisoft София, успя да събере 5446 лева, в подкрепа на каузата на Holiday Heroes, само за няколко дни.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички