2 отлични новини, но и труден жребий: Григор Димитров се завръща към големите турнири


2 отлични новини, но и труден жребий: Григор Димитров се завръща към големите турнири
Снимка: БГНЕС

2547 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на Мастърс турнира в Шанхай, който ще се проведе между 2-ри и 13-и октомври. Гришо дори вече знае жребия си, като ще стартира срещу Джан Джиджен или Зизу Бергс.

Жребият за Григор Димитров на Мастърса в Шанхай

Добра новина за българина е, че ще почива в първи кръг. През тази година престижната надпревара ще се проведе в рамките на 11 дни с 96 участници в схема за 128 - тоест поставените 32 тенисисти ще почиват в първи кръг.

Друга добра новина за Димитров е, че както е на турнирите от Големия шлем, така и през тази година в Шанхай ще имат по ден почивка между мачовете си.

Иначе българинът е в долната половина, като в трети кръг може да срещне Алексей Попирин, а потенциалният най-труден опонент на осминафиналите е добре познатият му близък приятел Андрей Рубльов.

През миналата година Григор игра на полуфиналите, след като в четвъртия кръг записа една от най-големите победи за сезона - сломявайки Карлос Алкарас. Хасковлията е поставен под номер 9 в схемата през тази година, тъй като шампионът от 2023-та Хуберт Хуркач се оттегли заради контузия. Преди часове пък Медведев сравни Григор Димитров със Синер и Алкарас заради тяхно оръжие.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички