69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса


69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

17 0

Безспорно едно от най-големите имена в тениса е Крис Евърт. Това е една от най-успешните състезателки, като в момента, за поредна година, е в ролята на експерт на Eurosport, който коментира случващото се на Ролан Гарос. Тя коментира и Григор Димитров.

Евърт, която вече е на 69 години, е бивша номер 1 в световната ранглиста (през 1975 година). Тя е спечелила изумителните 154 титли, като има 1304 победи и едва 144 загуби на корта. Завоювала е 18 трофея от Големия шлем, като е участвала в рекордните 34 финала в турнирите от тази категория.

Приятелката на Григор Димитров

Крис Евърт бе запитана на какво се дължи толкова силния период, на който Григор Димитров се наслаждава вече около една година. И по-конкретно - какви са личните ѝ наблюдения върху промяната в най-добрия български тенисист.

Още: Защо не можем да гледаме по ТВ Григор Димитров на Ролан Гарос: Въпреки че Eurosport има правата?

Тя обясни, че има огромен напредък по неговата физическа кондиция, като посочи, че си личи, че тренира много във фитнеса, тъй като е засилил значително мускулатурата си. Отличи подобрението на раменете и краката му.

Крис Евърт описа защо Григор Димитров е подобрил толкова играта си

"На първо място ми прави впечатление това, че има много сериозен напредък при физическата кондиция. Със сигурност е минал на по-високо ниво. Личи си, че работи много във фитнеса, засилил е значително мускулатурата си, особено на раменете и краката си. Сигурно е засилил интензитета на силовите тренировки, тъй като изглежда наедрял, но в добрия смисъл.

Още: ТОП красавица със закачка към Григор Димитров: Двамата грейнаха с усмивки (ВИДЕО)

Това е една от основните причини според мен - има възможност да играе с повече сила. Друг важен фактор е това как гледа на тениса. Той е много мотивиран, а и уверен - това лесно се забелязва. Често състезателите се развиват и са осъзнати емоционално и психически точно на тази възраст - в края на 20-те и началото на 30-те си години, защото знаят, че нямат още много тенис пред себе си и искат да дадат най-доброто.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Със сигурност обаче пак ще отлича напредъка във физическо отношение. Радвам се на успехите му, той е чудесен човек. Всички обичат Григор. Той е спортсмен и има голяма класа. Заслужава всичките си успехи" - започна тя.

Докъде може да стигне Григор Димитров на Ролан Гарос?

Още: Слаба психика ли? Григор Димитров "взриви" тенис света с изказване - запуши устата на №1 в света

Григор Димитров на Ролан Гарос

Впоследствие коментира и какви шансове има Григор Димитров да напредне по-сериозно в Ролан Гарос. Според нея евентуален сблъсък с Хуберт Хуркач ще покаже до каква степен Гришо може да пробие, като едва срещу полякът ще бъде сериозно тестван.

"Гледайки жребия му - първото по-сериозно предизвикателство е осминафинал срещу Хуркач. Той е много сериозен опонент, а след това евентуално Григор може да срещне и Синер. Мисля, че Димитров има всички шансове да стигне до втората седмица на Ролан Гарос, едва срещу Хуркач ще бъде тестван сериозно за първи път в турнира" - каза още Крис Евърт.

Следете всички мачове на Григор Димитров на Ролан Гарос НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички