Слаба психика ли? Григор Димитров "взриви" тенис света с изказване - запуши устата на №1 в света


Слаба психика ли? Григор Димитров "взриви" тенис света с изказване - запуши устата на №1 в света
Снимка: Getty Images

43799 0

Всички специалисти и анализатори предричаха огромно бъдеще на Григор Димитров още от първите му години в професионалния тенис, като не бяха никак случайни сравненията с иконата Роджър Федерер. В крайна сметка Гришо стигна до 3-тото място в света и спечели финалния турнир на 8-те най-добри, но до този момент не е ставал №1 и не е играл финал на Голям шлем.

Преобладаващото мнение за причината за това, че не стана номер 1, бе че има слаба психика. И вероятно това беше вярно, но в последната година българинът демонстрира огромно и впечатляващо израстване по това отношение. Това е и една от причината за "ренесанса" му, за който всички говорят.

А въпросната психическа устойчивост бе демонстрирана и след успеха категоричния му успех над Фабиан Марожан. На пресконференция бе зададен въпрос към Григор относно това дали публиката и феновете трябва да са тихи по време на точките.

Още: Григор Димитров - Зизу Бергс по ТВ: Къде да гледаме тенис мача от Ролан Гарос?

Григор Димитров показа впечатляваща психика

Григор Димитров и Ализе Лим

През годините мнозина са се оплаквали от това, а на този Ролан Гарос световната номер 1 при дамите Ига Швьонтек също обяви, че шумът от привържениците много ѝ пречи. Димитров обаче отрече да има такова влияние и заяви, че може да играе и на музика на корта. Самото изказване на Швьонтек пък получи доста негативни реакции в социалните мрежи, като изказването на Гришо бе използвано доста в отговор на думите на полякинята.

"Все още не съм играл на големите кортове, за да преценя (бел. ред. дали шумът пречи). Надявам се да стигна дотам. Обстановката и това, което виждаме на фона, са много важни, защото трябва да сме пределно концентрирани. Не е лесно, когато виждаш как нещо около теб се движи.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Но конкретно за шума обаче, мисля, че съм много неутрален. Мога да играя дори и да има музика на корта. Това не е в нашия контрол" - заяви Димитров. В същата пресконференция той коментира и предстоящия му опонент Зизу Бергс:

Още: Григор заработи съблазнителна сума с достигането до 3-ти кръг на Ролан Гарос

"Записва силни резултати през последните години и нерядко го засичам по турнирите. Това е състезател, който е достигнал до третия кръг на турнир от Шлема, така че неговият успех не е случаен. Ще подходя към мача, както към всеки един останал. Няма да се концентрирам върху опонента, а върху това какво бих могъл да направя от моята страна на мрежата и кое е възможно да подобря" - отговори българинът.

А екшънът на Ролан Гарос е сериозен: Григор Димитров е зад Алкарас, Синер и Джокович - подцениха Ноле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички