"7-8 месеца се съвземах, мислех, че невидими сили ме победиха": Григор Димитров посочи най-кошмарната си загуба


"7-8 месеца се съвземах, мислех, че невидими сили ме победиха": Григор Димитров посочи най-кошмарната си загуба
Снимка: Getty Images

2521 0

Престижното издание The Athletic излезе с обширен материал за най-добрия български тенисист Григор Димитров. В него са засегнати различни теми, като един от по-интересните акценти е този за една от най-болезнените загуби в кариерата му.

Става въпрос за полуфинала на Откритото първенство на Австралия срещу Рафаел Надал през 2017 година, когато се стига до пети сет, но в крайна сметка Гришо губи от легендарния испанец. Въпреки че в последната част е в отлична позиция.

Григор Димитров за кошмара с Рафаел Надал на Australian Open

Григор Димитров и Рафаел Надал

Авторите на материала поправят българина, който има малко грешни спомени за онзи двубой. "Водех с 4:2 гейма в петия сет" - започва разказа си Димитров, но от The Athletic поправят, че всъщност Григор е бил напред с 4:3 и е имал две точки за пробив, които обаче Надал е спасил.

Още: Григор Димитров с любопитно решение: Наел е специалист, който да се грижи за съня му

"Мачът с Рафа ми отне седем или осем месеца, за да го преживея. Често се чувствах сякаш има невидими сили, които обърнаха нещата. Водех с 4:2 в петия сет и играех невероятно. Нямаше начин да загуби този мач... и въпреки това го загубих" - разказва Григор пред The Athletic.

Българинът получи и въпрос в крайна сметка как най-накрая го е преодолял, а българинът отговаря - "психическа устойчивост, като цяло".

Още: Григор Димитров на Уимбълдън по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на любимия му турнир?

"Опитваш да се развиваш спрямо своя собствен опит. Задаваш си сам въпросите. Винаги съм вярвал, че трябва да говориш с някого - без значение дали е професионалист, дали е някой от семейството или са приятели - мисля, че е изключително важно за нас да го правим и то да идва от нас самите. Разговорите не значат нищо, ако не направиш първата стъпка" - заяви българинът.

Освен това Григор Димитров се сети и за сравненията с Роджър Федерер и неприятния прякор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички