Григор Димитров на Уимбълдън по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на любимия му турнир?


Григор Димитров на Уимбълдън по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на любимия му турнир?
Снимка: Getty Images

16403 0

Днес (24.06) започнаха квалификациите за най-стария тенис турнир - Уимбълдън. За съжаление, Адриан Андреев отпадна още след първия си двубой и така в основната схема на надпреварата при мъжете ще има само един българин - Григор Димитров.

33-годишният хасковлия ще бъде 10-и в света за третия за годината турнир от Големия шлем, като може да бъде още по-напред поставен в основната схема, ако Новак Джокович не вземе участие.

Основната схема на Уимбълдън започва на 1-ви юли, като състезанието ще се проведе в рамките на две седмици. Големият финал е на 14 юли, като любопитното е, че датата съвпада с големия ден и на Европейското първенство по футбол 2024, тъй като и трофеят там ще бъде спечелен в същия ден.

Още: Тенис за ценители: Григор Димитров срещу Карлос Алкарас на Уимбълдън (ВИДЕО)

Все още няма яснота за разпределението на тенисистите в четвъртините, тъй като жребият за основната схема ще бъде изтеглен на 28 юни (петък) по обяд. Именно тогава Григор ще научи в коя половина ще е и ще има повече яснота точно в кой ден ще се състои първата му среща.

В надпреварите от Големия шлем всички започват от първия кръг, без значение на кое място са поставени в основната схема. А лидер в нея ще бъде световният номер 1 Яник Синер. Именно италианецът спечели трофея на Australian Open, докато на Ролан Гарос титлата бе за другото голямо име от най-младото поколение - Карлос Алкарас.

Коя телевизия ще излъчи мачовете на Григор Димитров на Уимбълдън?

Къде да гледаме Григор Димитров на Уимбълдън?

Още: Без да помисли: Григор Димитров посочи какво най-много харесва в Серина Уилямс (ВИДЕО)

Правата за излъчването на срещите от Уимбълдън държи Eurosport. Твърде вероятно е първите мачове на Гришо да не бъдат излъчвани нито по Eurosport 1, нито по Eurosport 2, освен ако не се оформи много зрелищен дуел и мачът не е на някой от по-големите кортове. Все пак на Eurosport Player ще може да бъде гледан всеки двубой. Освен това ще можете да следите срещите на Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички