Александър Лазаров се отказа от националния отбор и посочи защо Григор Димитров го е направил


Александър Лазаров се отказа от националния отбор и посочи защо Григор Димитров го е направил
Снимка: Getty Images

3909 0

Тенисистът Александър Лазаров обяви, че се отказва от националния отбор на България. В момента 26-годишният спортист се възстановява от контузия в крака.

Край с националния отбор!

"Искам да съобщя, че приключвам окончателно участието си за националния отбор. Искам да пожелая успех на момчетата в предстоящата среща за Купа "Дейвис", едни от най-страхотните ми спомени са били с вас и със сигурност ще ги запомня за цял живот", написа Лазаров на стори в Instagram.

Лазаров е недоволен от федерацията по тенис

Още: Проклятие ли е? За седми път в кариерата му контузия спира Григор на Голям шлем

Причините за тежкото решение

Една от причините за отказа му е липсата на подкрепа от страна на федерацията към него, докато се е борил със здравословни проблеми. Според думите му част от отпуснатите от Министерството на спорта целеви средства за лечението му са били отклонени.

Лазаров заяви в интервю, което също публикува, че сега разбира Григор Димитров за това, че от години не играе за българския национален отбор.

"Не се чудете защо Григор не играе за България"

"За хората, които понякога все още се чудят защо Григор Димитров вече години наред отказва да играе за националния отбор, ще кажа само едно, но преди това бих искал да се извиня както на него, така и на целия му екип.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Искам да му се извиня, защото си позволих миналата година да засегна темата и да изкажа разочарование поради факта, че той не играеше с нас. Направих го, защото някак си ми се искаше да прекарваме повече време заедно.

Още: Александър Лазаров тренира с Джокович в Сърбия (СНИМКА)

По времето на АТP Cup 2020 година в Австралия аз се почувствах за пръв път в живота си истински тенисист, благодарение на избора му да играем двойки заедно, както и вярата от неговия екип, че ставам за нещо голямо в този спорт.

Спечелихме срещу тогавашните номер 1 в ранглистата на двойки, което остава момент, който ме кара да се чувствам горд. За разлика от много хора, когато допусна грешка, нямам проблем да я призная. Животът ме е научил.

Поради подобни прояви, действия и маниер от страна на БФТ, спортист като Григор никога не може да има нужното уважение, за да играе за националния отбор. Отне ми време да го разбера, но сега е ред на БФТ да разбере защо са загубили него окончателно и защо от днес нататък губят и мен", допълни тенисистът. Повече за контузията на Лазаров научете в линка

След тежък обрат от играч с 629 места по-нагоре в ранглистата: Лазаров отпадна и България е с 1 тенисист на Sofia Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички