Алкарас за загубата от Григор: Цял мач се защитавах, не очаквах


Алкарас за загубата от Григор: Цял мач се защитавах, не очаквах
Снимка: Getty Images

6475 0

Световният номер 2 в мъжкия тенис - Карлос Алкарас, отново похвали Григор Димитров за играта му срещу него в осминафиналите на Мастърса в Шанхай. Най-добрият български тенисист победи испанеца с 5:7, 6:2, 6:4.

"Истината е, че той, според мен, игра много добре. Днес (б.а вчера) нивото му на игра беше много по-високо от предишните ни срещи. Той нямаше нито един спад. Очаквах, че след първия сет, който беше доста труден за него, всичко ще се развие по коренно различен начин.

В началото на втория сет направих няколко на пръв поглед маловажни грешки, но след това той не ми позволи да се върна в играта. Постоянно търсех начин да намеря своя тенис, но нищо не ми се получаваше. Защитавах се през цялия мач, като по този начин не си дадох възможност да играя толкова агресивно, колкото бих искал.

Трябва да се науча да оставам концентриран в моменти като началото на втория сет. Винаги съм казвал, че от такива поражения могат да се извлекат повече поуки, отколкото от победите. Ще взема много от това, за да стана по-добър. Трябва да работя повече над някои неща, ако искам да побеждавам най-добрите", заяви Алкарас на пресконференцията след мача в Шанхай. Ето какво каза Карлос веднага след загубата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички