"Бях толкова нервен... плаках": Григор Димитров за първи път призна за интимен момент в живота си


"Бях толкова нервен... плаках": Григор Димитров за първи път призна за интимен момент в живота си
Снимка: Getty Images

18808 0

Григор Димитров се върна години назад към много интересен момент, което е съкровен и скъп за него. 33-годишният българин се разкри и бе максимално откровен, като разказа случай от вече далечната 2008 година.

Тогава Роджър Федерер и Рафаел Надал играят епичен мач - финал на Уимбълдън. Швейцарецът е спечелил всяка от последните пет титли, но влиза в двубоя, след като малко преди това испанецът го е разгромил на финала на Ролан Гарос.

В крайна сметка Надал печели с 6:4, 6:4, 6:7(5), 6:7(8), 9:7 в отделните части за близо пет часа игра (4 часа и 48 минути). В онзи ден пък 17-годишният Григор Димитров печели титлата на Уимбълдън за юноши. Сега Гришо се върна към онзи момент и разказа колко силно е искал Федерер да победи.

Българинът е бил нервен през цялото време и се е насочил към съблекалнята, за да изгледа срещата сам. Накрая бил със сълзи на очите, а едно от голямото разочарование било, че не Федерер е бил до него на снимката на шампионите при юношите и мъжете.

Григор Димитров за мача, след който плакал заради загуба на Роджър Федерер

Как Гришо стискаше палци на Роджър Федерер?

"Спомням си къде бях, какво правих и всичко останало около този мач. В същия ден спечелих титлата при юношите на корт 1. Веднага след това отидох в съблекалнята и трябваше да се подготвя за официалната шампионска вечеря. Планът ми беше да си сложа костюма и да отида на централния корт, където да догледам финала, но осъзнах, че съм толкова нервен, че не мога да го направя.

Още: Факт, който изглежда нереален: Григор Димитров с антирекорд, датиращ от 1973-та - и то на любимата му трева

Наблюдавах само няколко точки на живо, след което се върнах в съблекалнята, където седях абсолютно сам и точно там догледах срещата, след която имах сълзи в очите. Това е един от онези живи спомени, които имам и до днес. Господи, не знам. Просто ставахме свидетели на история и от двете страни. Обичам Рафа, но исках Роджър да спечели заради снимката, която се прави на шампиона при мъжете с победителя при юношите.

Всичко това добавяше още и още емоции. Бяха тежки 10 дни за мен и всъщност много малко хора знаят, че не трябваше изобщо да участвам в турнира. Все още бях само хлапе и исках да бъда навсякъде" - разказва Гришо. Наскоро пък Григор Димитров разказа как се бори със суеверията и отбеляза любопитен детайл, който влияе върху играта му на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички