Един от най-епичните мачове в кариерата на Рафаел Надал: Срещу Григор Димитров (ВИДЕО)


Един от най-епичните мачове в кариерата на Рафаел Надал: Срещу Григор Димитров (ВИДЕО)
Снимка: Australian Open

456 0

Легендарният Рафаел Надал приключва с тениса. Това обяви самият испанец, като последните му срещи ще са за Купа "Дейвис" в края на този сезон. Редица негови настоящи и бивши колеги отличиха приноса му към тениса и изразиха благодарност за съвместните им спомени. Сред тях бе и Григор Димитров.

Епичният мач между Григор Димитров и Рафаел Надал на Australian Open остава в историята

Гришо със сигурност няма как да играе срещу Надал в официален мач отново. Българинът призна, че винаги ще цени моментите с легендарния Рафа на корта, като освен това сподели и някои техни емблематични снимки през годините.

Именно срещу Димитров обаче е един от най-запомнящите се мачове за Надал - въпреки че има тотална доминация в съперничеството помежду им - 14 победи и само 1 загуба. Година преди успеха за Григор в Пекин през 2016-а, двамата се срещат в епичен полуфинал на Australian Open.

Тогава испанецът печели след 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4 в мач, продължил близо пет часа. В последния решаващ сет Гришо има две точки за пробив при 40:15 и при резултат 4:3 гейма в негова полза. Рафа обаче ги неутрализира, пробива в следващия гейм и след това затвърждава пробива, затваряйки и мача.

Припомнете си гладиаторската им среща чрез кадрите по-долу в материала. А ето и кои са всички турнири, на които Григор Димитров ще участва до края на 2024-та година.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички