Епично: Алкарас и Синер оправдаха очакванията за голям ФИНАЛ - огромна драма


Епично: Алкарас и Синер оправдаха очакванията за голям ФИНАЛ - огромна драма
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

603 0

Карлос Алкарас спечели титлата от надпреварата в Пекин, част от сериите ATP 500. Испанецът спечели с 2:1 сета срещу световния номер 1 Яник Синер (6:7(6),  6:4, 7:6(3). Срещата продължи близо 3 часа и половина и оправда очаквания за зрелище.

Алкарас спечели титлата в Пекин, побеждавайки Синер

Първият сет трябваше да мине през тайбрек, въпреки че испанецът стигна до това да сервира за частта в 12-ия гейм, когато пропусна сетпойнт. В самия тайбрек отново Карлитос първи стигна до минипробив, повеждайки с 4:3, а след това дори и 6:4, за да стигне до нови два сетпойнта, които бяха пропиляни. Накрая Синер имаше нужда само от един шанс, за да затвори частта.

Във втория сет първите точки за пробив бяха в седмия гейм, когато италианецът отрази две. Осмият гейм бе маратонски, като Яник също пропусна два брейкбола. В крайна сметка Алкарас успя да пробие в деветия, а след това да спечели подаването си на 0, когато сервираше за изравняване на сетовете.

И в третия сет Карлитос първи стигна до пробив, и то още в третия гейм. В петия пропусна два брейкбола, за да поведе още по-категорично, а това му струва скъпо в осмия, когато бе пробит за 4:4. А зрелището тепърва предстоеше. След гладиаторски геймове се стигна до нов тайбрек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички