Григор Димитров - Даниил Медведев по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Уимбълдън?


Григор Димитров - Даниил Медведев по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Уимбълдън?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

20576 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има много тежък съперник на осминафиналите на най-стария тенис турнир в света - Уимбълдън. Срещу 10-ия в света излиза световния номер 5 Даниил Медведев.

33-годишният хасковлия се класира за тази фаза, след като преодоля последователно Душан Лайович, Джунченг Шанг и Гаел Монфис, като във втория му мач трябваше да прави обрат от 0:2 (едва втория му в кариерата). 28-годишният Даниил Медведев пък се справи с Александър Ковачевич, Александър Мюлер и Ян-Ленард Щруф.

Мачовете между Григор Димитров и Даниил Медведев до момента

До този момент Гришо и руснакът са се изправяли един срещу друг точно 10 пъти. Руснакът има сериозно предимство, като е спечелил седем от мачовете срещу три в полза на българина.

Още: Григор Димитров "сложи каруцата пред коня": Избърза с изказване за Уимбълдън - предизвика съдбата

Любопитното е, че само един от въпросните двубои е бил на трева (както ще бъде на Уимбълдън) - при всички останали дуелите им са на хард. Първият им мач от това съперничество бе на трева - през 2017 година в Куинс, като Григор спечели с 2:1 сета.

Всяка от трите победи на Димитров е идвала след голяма битка в три сета, докато при успехите за Медведев има само един случай, в който руснакът побеждава, а българинът печели сет. Те имат един мач и на турнир от Големия шлем - на US Open, където през 2019 година Даниил надделява след 7:6(5), 6:4, 6:3 на полуфиналите.

Коя телевизия ще излъчи Григор Димитров - Даниил Медведев?

Къде да гледаме Григор Димитров срещу Даниил Медведев?

Мачът на помежду им на Уимбълдън е на корт номер 1 и е трети от програмата, която започва в 15:00 часа българско време. Това означава, че трябва да започне след 19:00 часа (в зависимост от това колко бързо приключат мачовете преди неговия - изглежда малко вероятно да се случи преди 19:30-20:00). Срещата ще бъде излъчена пряко по Eurosport 2, като освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички