Григор Димитров изненада с решение за много силен турнир: Този на най-любимото му място


Григор Димитров изненада с решение за много силен турнир: Този на най-любимото му място
Снимка: Getty Images

34748 0

Серията от големи турнири в ATP календара продължава. След като веднага след Индиън Уелс последва този в Маями, то малко след неговия край най-добрите тенисисти ще се насочат и към Монте Карло. Разбира се, Григор Димитров не е изключение.

32-годишният българин ще вземе участие на трета поредна надпреварата от сериите "Мастърс 1000". И то на може би най-любимата си локация - Монте Карло, Монако. Както е известно, хасковлията живее там вече от доста години.

Турнирът там ще се проведе от 7 до 14 април. През миналата година на сингъл Гришо отпадна още във втория кръг след поражение от Иржи Лехецка, докато през 2022-ра стигна чак до полуфинала, където бе отстранен от Алехандро Давидович Фокина.

Още: Неймар близо до Гришо: Наслади се на "страшилището", което дебне Димитров (ВИДЕО)

Григор Димитров ще играе и на двойки на тенис турнира в Монте Карло

Междувременно стана ясно, че през този сезон Гришо ще се впусне и на двойки в надпреварата, въпреки че е в доста натоварен цикъл от началото на годината и вече има 21 мача само на сингъл (цели 17 победи и само 4 загуби).

Българинът ще си партнира с американеца Себастиан Корда. Двамата играха заедно на двойки в Бризбън, където стигнаха четвъртфинал след две победи и едно поражение. Димитров игра на двойки в Монте Карло и преди година, когато бе в тандем с Хуберт Хуркач.

Григор Димитров отново ще си партнира със Себастиан Корда

Тогава двамата дори отстраниха едни от големите фаворити - Раджийв Рам и Джо Солсбъри. След това обаче се оттеглиха и не играха на осминафинал. Сега пък българинът и полякът ще се изправят един срещу друг в Маями. Преди мача подцениха жестоко Григор Димитров и го замесиха в необяснима мистерия.

"Балет Димитров": Тенис светът сравни удар на Григор с танц и изкуство (ВИДЕО)

Не е само Ханфман: Най-унищожителната победа на Григор Димитров води до отказ от тениса след само още 3 изиграни турнира

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички