Григор Димитров с впечатляващ рекорд в кариерата си: Идващ на 33 години


Григор Димитров с впечатляващ рекорд в кариерата си: Идващ на 33 години
Снимка: Getty Images

542 0

Григор Димитров записа впечатляващо постижение в кариерата си, а още по-невероятен е фактът, че то идва, когато първата ракета на България е на 33 години. С него можем да заключим, че за първи път Гришо се радва на толкова солидна форма в толкова продължителен период от време.

Григор Димитров с впечатляващо постижение

След като на надпреварата в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000", българинът записа 40-ата си победа за сезона, той успя да осъществи 40 успеха в две поредни кампании за първи път през кариерата си.

Победа номер 40 дойде в третия кръг срещу намиращия се в топ форма Алексей Попирин. През миналия сезон Димитров записа 41 успеха и 21 загуби, а през този е с 40 победи и 14 поражения, но тепърва му предстоят турнирите в Стокхолм, Виена и Париж.

През 2014-а и през 2017-а Григор отново успява да мине границата от 40 победи. При първия такъв случай записва 50 успеха, а при втория 49, но тогава идва и най-престижният трофей в кариерата му - от ATP финалите, след който достига до рекордната трета позиция в света. А в Стокхолм ще участва и друг български тенисист освен Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички