Григор Димитров се дразни, че е наричан "ветеран", но призна за някои "последствия" на възрастта


Григор Димитров се дразни, че е наричан "ветеран", но призна за някои "последствия" на възрастта
Снимка: GettyImages

32 0

На Григор Димитров му е омръзнало да бъде наричан ветеран и затова приема, че харесва "млад на 33".  Вече в третия кръг на Откритото първенство на САЩ през 2024 г. – неговата 56-а основна схема на турнир от Големия шлем – бившият номер 3 е, по собствените му думи, "по-близо до края, отколкото до началото", но пък в момента не изглежда, че наближава времето, в което ще каже "край".

"Оценявам себе си, че все още мога да правя това, а също и да играя на високо ниво. Мисля, че за мен това даде малко тон за сезона. Мисля, че просто осъзнаваш нещата, не само през целия сезон, но и с всеки мач, който играеш, кои са важните неща", заяви той относно титлата, която спечели в Бризбън.

Григор стриктно следва подготовката си

Още: Григор Димитров научи следващия си съперник на US Open

"Никога не съм се отклонявал от работа, но се поставям на най-доброто възможно място за представяне. В крайна сметка всичко се свежда до вашето собствено отношение, вашия собствен начин да настоявате и да вярвате в себе си. Никой не може да ви спаси от това, ако не се настоявате. Всичко това идва от вас самите и мисля, че успях да го направя малко повече. Разбира се, целият ми екип и всички, които са близо до мен, ми помагат в тази насока, но в крайна сметка аз съм този, който взема тези решения.

Ключът към неговото подобрение е ангажиментът към рутината, предпочитайки подхода на Бен Франклин, който едновременно опростява дните му и оптимизира ефикасността му на корта. Ранобуден съм, така че 11 часа е идеален за мен“, каза Димитров, който откри мача в сряда с победа с 6-1, 6-1, 7-6 (4) над Ринки Хиджиката на корт 17.

"Днес бях много щастлив: събудих се в 6:30, изпих малко кафе, качих се в колата и дойдох тук, закусих малко, направих всичко, което трябваше да направя, и просто отидох да играя. Знаете в колко часа ще играете.

Още: Не съперникът, а влагата изпоти Григор Димитров на US Open в сряда (ВИДЕО)

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Не ме разбирайте погрешно. Мога да бъда нощна птица, ако искате. Предполагам, че съм много добър в адаптирането към нещата… Когато бях по-млад, нищо от това всъщност не ме притесняваше. Сега всъщност усещам последиците от това да стоя буден след 12 часа или да не хапна навреме", допълни още той.

Григор Димитров ще участва на АТР 500 в Пекин, конкуренцията е голяма

Григор Димитров на US Open: Кога, срещу кого и къде да гледаме следващия двубой на Гришо?

Отлично: От US Open долетя възможно най-страхотната новина за Григор Димитров!

Сред топ фаворитите: Суперкомпютър изчисли шансовете на Григор Димитров да покори US Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички