Григор Димитров - Тейлър Фриц по ТВ: Кога и къде да гледаме двубоя на Мастърса в Рим?


Григор Димитров - Тейлър Фриц по ТВ: Кога и къде да гледаме двубоя на Мастърса в Рим?
Снимка: Getty Images/ Колаж: Sportlive.bg

4485 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава днес (14 май) участието си в турнира в Рим, който е част от "Мастърс" сериите. Българинът излиза на 1/8-финал срещу 13-тия поставен в схемата Тейлър Фриц.

Димитров, който само след броени дни навършва 33 години, вече се справи с двама опоненти. Първо отстрани японеца Йошихито Нишиока със 7:5, 6:4 в мач от втория кръг. Гришо спечели с по един пробив в двата сета, като в същото време не допусна брейк.

В следващия кръг се справи с френския квалификант след 7:6(3), 6:3, като българинът нарани глезена си, но успя да продължи. Фритц пък първо отстрани италианеца Фабио Фонини, а след това Себастиан Корда.

Двамата са си разменили по една победа

Григор стартира с две лесни победи в Рим

Тейлър Фриц и Григор Димитров са се изправяли два пъти един срещу друг. През 2019 година американецът победи българина след гладиаторска битка на Мастърса в Мадрид със 7:6(8), 7:6(4).

Гришо обаче си отмъсти 4 години по-късно на полуфинала в Женева след още една гладиаторска битка, в която този път бе победител след 3:6, 7:5, 7:6(2).

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Добрата новина за Григор е, че Новак Джокович, който бе в неговия поток и бе евентуален негов съперник на полуфиналите, вече отпадна. При победа днес ще се изправи срещу победителя от Александър Зверев - Нуно Боржеш. Двубой, който също е насрочен за днес.

Тв излъчване

Димитров и Фриц откриват днешната програмата в Рим и двубоят е насрочен за 12 час на централния корт. Срещата ще се излъчва пряко в ефира на Макс Спорт 1. Двубоя Григор Димитров - Тейлър Фриц ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички