Григор Димитров: В края на сезона се вижда кой е най-силен психически


Григор Димитров: В края на сезона се вижда кой е най-силен психически

2216 0

Григор Димитров даде първата си пресконференция на тазгодишния турнир China Open. Българинът заяви, че в края на сезона доста от тенисистите са изморени и тогава се вижда кой е най-силен психически.

"Не искам да обръщам твърде голямо внимание на съперниците си, а да се фокусирам върху моята игра. През този сезон направих няколко наистина силни мача на твърда настилка и трябва да запазя това ниво. Чувствам се много комфортно в Пекин и мисля, че мога да покажа най-доброто, на което съм способен. В края на сезона доста от тенисистите са изморени и се вижда кой е най-силен психически," заяви Димитров на пресконференцията, цитиран от tenniskafe.com.

"На практика трябва да се представям на топ ниво всяка седмица оттук до края на сезона. Не искам да спирам тук, разбира се, че желанието ми е да се класирам за Лондон. Това ще е най-голямата награда за най-силния сезон в кариерата ми. Но ако не се случи, значи не съм го заслужил. Ще се опитам да намеря време, за да опозная още повече културата на Китай. При последното ми идване тук, посетих Китайската стена и Забранения град," каза още българският тенисист.

Българинът се намира в доста елитна компания в горната част на схемата на турнира, където няма успех в досегашните му две участия. Григор започва срещу Фернандо Вердаско, а в тази част са още Анди Мъри, Марин Чилич и Новак Джокович, с когото пътищата им могат да се пресекат на четвъртфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички