Григор Димитров за финалите на ATP: Близо съм, но и съм далеч


Григор Димитров за финалите на ATP: Близо съм, но и съм далеч
Снимка: Getty Images

1317 0

Григор Димитров бе запитан да коментира шансовете си да попадне сред най-добрите 8 тенисисти за годината и да се класира за финалите на ATP. Към момента той е 10-и и ще се нуждае от доста силни представяния на оставащите три турнира, на които ще участва до края, за да има шанс.

Григор Димитров за шансовете си да играе на финалите на ATP

"Близо съм, но в същото време съм и далеч. Има и няколко други играчи, които също имат шанс и ще дадат всичко от ебе си в оставащите турнири. Разбира се, че искам да се класирам и ще направя всичко по силите си, но в същото време аз съм най-големият си критик и никой не поставя повече напрежение върху мен, отколкото аз самия.

Това е моята битка в момента. Ако стигна до Финалите – чудесно. Ако ли не, няма да е трагедия. Позицията в ранглистата има значение за мен, но не толкова голямо, колкото преди. Спокоен съм, тъй като постиженията на корта не са това, което ме прави найщастливият или най-нещастният човек на света. Благодарен съм, че съм в Тура вече толкова много години и ако остана още няколко, ще бъде наистина невероятно.

Точно затова не обръщам внимание на хората извън Тура, които критикуват тенисистите. Каквото и да се случи до края на годината, ще завърша сезона с високо вдигната глава" - сподели той пред шведското издание Tennisportalen. Освен това Григор Димитров говори и за най-тежкия момент в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички