"Имах проблеми, хората не си дават сметка": Григор Димитров се отвори - описа подробно един от най-тежките си моменти


"Имах проблеми, хората не си дават сметка": Григор Димитров се отвори - описа подробно един от най-тежките си моменти
Снимка: БГНЕС

1696 0

Григор Димитров се върна няколко години назад към един от най-тежките периоди в своята кариера. А именно - след мечтаната 2017-а, в която спечели финалния тунир на ATP и стигна 3-тото място в света - за да последва психологически крах в следващите два сезона.

Току преди 10-ото си участие на надпреварата в Стокхолм - 33-годишният българин даде интервю за местното издание Tennisportalen. А ето как отговори на въпрос какво се е случило след прекрасната 2017-а, която изпрати:

Григор Димитров за един от най-трудните моменти в живота си

"Да, бяха трудни времена. Колкото и странно да звучи обаче, това бяха може би най-хубавите трудни времена в живота ми. Не съм от хората, които живеят в миналото, но понякога мисля за тези неща. Вярно е, че сезон 2017 беше чудесен за мен, но на следващата година психологическото ми състояние не бе добро, тъй като имах доста проблеми извън корта. Направих някои промени в екипа си, като това бе и периодът, в който започнах да се сблъсквам с първите си по сериозни контузии.

Когато нещата тръгнат по тази спирала, е много трудно да се възстановиш, особено когато губиш мачове и увереността ти намалява. Всеки път, когато излезеш на корта, усещаш тези липси в играта си и това прави нещата още по-сложни. Тенис кортът може да е едно от най-самотните места на света. Има моменти, когато просто ти се иска да изчезнеш. Мисля, че повечето хора не си дават сметка какви емоционални вреди може да ти нанесе в дългосрочен план животът на професионален спортист. Най-важното нещо, което научих в този период, бе да започна да работя върху своята психологическа и емоционална устойчивост и да намирам начини да преодолявам болката.

От тази гледна точка това беше един от най-добрите периоди в кариерата ми. Най-важното е, че никога не се предадох, продължих да вярвам и да се трудя. Освен това имах около себе си хора, които вярваха в мен дори повече, отколкото аз вярвах в себе си – семейството, приятелите ми, други близки" - призна той.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

А началото в Стокхолм е скоро! Григор Димитров по ТВ: Кога и къде да гледаме старта за Гришо на тенис турнира?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички