Григор: Сравненията с Федерер ме смачкаха и нараниха


Григор: Сравненията с Федерер ме смачкаха и нараниха
Снимка: БГНЕС

1412 0

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров се оплака от въздействието над психиката му на сравненията с любимеца му Роджър Федерер. В интервю за "Sky Sports" Гришо разкри, че тези сравнения са го смачкали, но всичко вече е зад гърба му.

"Мисля, че започнаха да ме сравняват с Роджър Федерер твърде рано. В началото ми хареса, беше забавно, но след това ме натовари. Сравнението ме смачка донякъде - хората говореха само за това. Исках да докажа, че съм самостоятелна личност и играч. Това малко ме нарани и съм щастлив, че всичко е зад гърба ми, споделя Димитров. - Сега вече мога да поглеждам с усмивка на тези времена и да се развивам".

"Нямам идоли, а само модели за подражание. Например, с баща ми винаги гледахме по телевизията мачовете на Агаси и Сампрас. После дойде Федерер и всичко се промени. Виждам се в него до известна степен заради бекхенда с една ръка", признава българинът.

Гришо говори с ентусиазъм за любимия си турнир "Уимбълдън". "Атмосферата на този турнир е абсолютно неповторима. Пристигаш няколко дни преди турнира и всичко е адски спокойно, само че когато излезеш на корта усещаш напрежението и очакванията на публиката за шоу. Тук феновете оценяват качествения тенис и подкрепят този, който се представя по-силно, а това наистина има значение в двубоите".

Той определи победата над Анди Мъри през миналата година на 1/4-финала на "Уимбълдън" като най-важната в кариерата си досега.

"Така е, защото я постигнах на турнир, който обожавам. Все пак триумфирах тук като юноша, а и Мъри беше действащ шампион. Най-невероятното беше, колко освободен се чувствах преди самия мач. Знаех, че няма каквода губя", спомня си звездата.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

За победата си над Новак Джокович в Мадрид през 2013 г. Димитров заяви:

"Не си спомням много от битката. Бях толкова млад... Просто започнах да импровизирам на корта. Никога не бях печелил толкова важен мач преди и се доверих на усещанията си, въпреки че играех срещу световния №1. Начинът, по който взех третия сет беше специален и този двубой ще си остане сред най-красивите ми победи".

Запитан кое е най-доброто му оръжие, хасковлията посочи сервиса. "Но и бекхендът ми никак не е за пренебрегване", вметва Григор.

Българският тенисист разкрива, че понякога на тренировки, докато се готви за важни мачове, е повръщал на корта от изтощение.

"Талантът съвсем не гарантира успех, направил съм много жертви, за да стигна до мястото, където съм сега. Тренирам дълги часове, за да мога да издържа в четиричасови мачове. Случвало ми се е и да повръщам на корта от изтощение, но това е част от спорта, която всички трябва да приемем без да се фокусираме прекалено върху нея", признава той.

Димитров каза няколко думи и по неизменната тема - връзката си с Мария Шарапова. "Да си с човек, който също е вътре в тениса, може да е предимство. Познаваш проблемите, които могат да измъчват любимата ти и двамата да имате общи цели. По този начин е доста по-лесно да виждате нещата по сходен начин", откровен е Гришо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички