Григор запази позицията си в ранглистата


Григор запази позицията си в ранглистата
Снимка: Getty Images/Guliver

911 0

Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста след обновяването й тази сутрин. Той продължава да бъде №11 в света с актив от 2985 точки. Лидер остава Новак Джокович с 13845 точки. В топ 10 има само една промяна, като Стан Вавринка вече е девети за сметка на Марин Чилич, който остава на десетото място.

Григор Димитров се подготвя за турнира на клей в Истанбул, на който е поставен под №2. В неделя българинът направи съвместна тренировка с Роджър Федерер, който е водач в схемата. Тя обаче бе за кратко прекъсната от дете, което нахлу на корта. Малчуганът бе посрещнат с усмивка от двамата тенисисти.

Непосредствено преди турнира Григор Димитров сподели и очакванията си за предстоящите мачове. "Тепърва ще се играят много турнири, така че това ще бъде добър тест. Основният ми приоритет е да спечеля всеки мач, който играя, независимо от това срещу кого играя. Ако всичко върви добре и по план, ще бъде добре за мен", заяви първата ни ракета.

Той бе запитан и за неговият идол в тенис. Българинът сподели, че като малък това е бил Пийт Сампрас, но днес вече няма фаворити. "Аз съм моят любим тенисист", допълни шеговито Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички