Гришо: Обичам да пера, готвя само, когато искам да направя впечатление


Гришо: Обичам да пера, готвя само, когато искам да направя впечатление

1261 0

Григор Димитров започва участието си в Стокхолм днес срещу сърбина Филип Краинович. Именно в шведската столица той спечели първата си титла. Двубоят е довечера, пети е в програмата на централния корт. Българинът даде интервю за официалния сайт на турнира.

- Когато си в тура не ти се налага да переш, готвиш или чистиш, но вкъщи какво предпочиташ да правиш?

- Вкъщи опитвам да се фокусирам върху нещата, които искам да правя - дали ще сe разходя навън, или просто ще се кача на колата и ще карам наоколо, подобни неща ме карат да се чувствам удовлетворен и ме карат да виждам ясно. Това са нещата, с които си почивам. Разбира се, всеки път, когато имам възможността, прекарвам време със семейството си.

- Но чистене, готвене или пране – какво предпочиташ?

- Обичам да пера дрехите си. Готвя, когато искам да впечатля. Чистенето – мога да се справя, но съм по-добре, когато не ми се налага.

- Казваш, че обичаш да прекарваш време вкъщи. Къде е това?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

- През последната година и половина живея в Монте Карло. Прекрасно място, в Европа е и можеш лесно да стигнеш до всички точки. . Много приятно място, тихо е, има отлични кортове и всичко е просто.

- Пътуваш по целия свят, чувстваш ли повече като гражданин на света, отколкото българин?

- Аз съм българин, имам български паспорт, но разбира се, че когато пътуваш толкова много в един момент се чувстваш гражданин на света, но не трябва да забравяш корените си. Много е лесно да се самозабравиш, обикаляйки най-хубавите места по света. В такива моменти трябва да забавиш темпото, да се огледаш, да бъдеш скромен. Аз мисля, че колкото си по-скромен, толкова по-добре.

- Суеверен ли си?

- Суеверен съм, но не стигам до лудост. Например, използвам един и същи душ в съблекалнята, понякога не настъпвам определени линии, но не си слагам бутилките по специален начин. Гледам да не прекалявам.

- Колко важен е този турнир за теб?

- Чувствам се добре, познавам мястото, кортовете, хората, знам какво е проработило за мен преди и ще опитам пак. Искам да използвам този заряд от факта, че съм играл добре тук повече от веднъж. Ще бъде интересно, публиката тук е прекрасна, подкрепя ме много и аз искам да играя добре, а защо да не постигна добър резултат отново.

- Тук си заедно с шведския треньор Йохан Йортегрен, както и с Франко Давин. Ще ни кажеш ли каква е ситуацията с треньорите ти?

- Йохан дойде във време, в което имах нужда от него. Той е треньор, но в същото време и добър приятел, за което съм му признателен. Но става въпрос за работа, остават малко турнири до края на годината и искаме да сме сигурни, че имаме точния екип. Франко е в полезрението ми от известно време, беше важно да разберем дали гледаме по един и същи начин на играта и на работа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички