Жесток срив грози Григор Димитров


Жесток срив грози Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

3082 0

Голям срив се очертава за Григор Димитров в световната ранглиста на мъжкия тенис. Спортист номер едно на България за 2014 г. не успя да защити титлата си на турнира "Куинс" в Лондон, което ще му коства единадесетото място.

Както е известно, Гришо стана шампион през миналия сезон в този турнир, но сега отпадна още във втори кръг, след загуба от Жил Мюлер от Люксембург. По този начин 24-годишният българин няма да защити точките от предишното си участие и ще загуби позиции в ранглистата на АТП.

През последните месеци най-добрата ракета на България се намира в слаба форма и изпадна от топ 10. Пропадането му може да бъде жестоко заради задаващия се трети турнир от Големия шлем - "Уимбълдън" (29 юни 0 12 юли), пише "Всеки ден".

На легендарното състезание в Лондон Димитров трябва да защитава изключителното си постижение от миналата година, когато достигна до исторически полуфинал, загубен от световния номер едно Новак Джокович. Той вече се стяга за "Уимбълдън", тъй като през седмицата до старта няма да участва в друг загряващ турнир на трева.

Ако сега не успее да защити точките си, което е вероятно, предвид слабия му тенис напоследък, Гришо може да се срине дори до 20-о място в ранглистата на АТП.

През 2015 г. Димитров има 18 победи и 12 загуби. Той все още няма титла през сезона, след като през миналия спечели 3 и записа 50 победи в 68 мача.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Най-добрата позиция, до която се добра българинът, бе през август 2014 г. Тогава Димитров бе осми в света, но само за половин година допусна сериозен спад в класирането си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички