Какво предстои за Григор Димитров - има ли шанс да влезе в топ 5: Най-любимата му част от сезона


Какво предстои за Григор Димитров - има ли шанс да влезе в топ 5: Най-любимата му част от сезона
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

14851 0

Григор Димитров не успя да се класира за исторически полуфинал на Ролан Гарос, но имаше и малшанса на пътя му да застане най-добрият тенисист за 2024-та година - Яник Синер. Все пак най-важното е, че 33-годишният българин завърши по много добър начин сезона на клей и запази мястото си в топ 10.

Какво предстои за Григор Димитров след Ролан Гарос?

И докато тази настилка му е най-слабата поне на теория от трите, сега предстои сезонът на най-любимата - на трева. А по време на него планът е да участва на два от турнирите, които харесва най-много - Куинс и Уимбълдън.

Още: Бе до Григор Димитров през целия Ролан Гарос: Накрая му нанесе "удар под кръста"

Сезонът на трева е твърде кратък, а времето за свикване и за пренастройване за най-стария тенис турнир в света е малко, тъй като започва едва около три седмици след финала на Ролан Гарос. Затова и надпреварата в Куинс, която е генерална загрявка, е толкова значима.

Турнирът от сериите ATP 500 ще се проведе от 17 до 23 юни, а лидер в основната схема в Карлос Алкарас. Именно испанецът сломи Гришо през миналия сезон в надпреварата - на 1/4-финал, след което триумфира с титлата. Все пак Димитров има трофей в Куинс - през 2014 година след успех над Фелисиано Лопевс в три сета (след три тайбрека и обрат).

Припомняме, че миналата година българинът изненадващо реши да се включи от квалификациите на състезанието, за да трупа практика. През тази година там ще участват още имена като Алекс де Минор, Холгер Руне, Тейлър Фриц, Томи Пол, Бен Шелтън, Юго Умбер, Анди Мъри, Себастиан Баес, Адриан Манарино и други.

Има ли шанс Григор Димитров да влезе в топ 5 на световната ранглиста в тениса?

Още: Невиждана сума пари: Григор Димитров спечели колосално богатство от Ролан Гарос

Григор Димитров на Уимбълдън

33-годишният българин ще има да защитава ощо 290 точки - 110 от четвъртфинала в Куинс и 180 от осминафинала на Уимбълдън, които стигна преди година. Има ли обаче изгледи за Гришо да съумее някак да пробие в топ 5 на световния тенис елит?

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

За съжаление, такава възможност реално изглежда непостижима. При все още провеждащ се Ролан Гарос, на който петият Александър Зверев може да напредне, в класирането на живо (ранглистата ще бъде обновена в понеделник след финала на Ролан Гарос, но има и класиране на живо, което показва как вървят всички) германецът има солидна преднина от над 1600 точки пред шестия Андрей Рубльов.

Самият Григор е на 2010 точки от германеца (и топ 5), като дупката може да бъде допълнително увеличена, ако Зверев се справи с Де Минор, срещу когото е фаворит, и се класира за полуфиналите, където също би бил фаворит, срещайки Каспър Рууд.

Все пак важното е, че Григор Димитров е на косъм от възможно най-добрия край на 2024-та година: Джокович е зад него.

Още: Хвърлиха Григор Димитров в шеста глуха без шанс: Аутсайдер спрямо ВСИЧКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички