Каратанчева последва Пиронкова към изхода на "Уимбълдън"


Каратанчева последва Пиронкова към изхода на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

950 0

Втората ракета на България Сесил Каратанчева, подобно на Цветана Пиронкова, приключи с участието си на тенис турнира "Уимбълдън". Тя загуби в първия кръг от испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6-2, 2-6, 5-7.

Каратанчева се възползва от серия непредизвикани грешки на испанката, за да пробие още в първия гейм на мача. Тя стигна до брейкпойнт, а грешка на Солер-Еспиноса подпечата втория пробив за 4-1. Българката затвърди и този пробив и приключи сета с 6-2.

През втората част обаче нашата тенисистка не показа добър сервис, докато съперничката й вкара мощ във форхенда си и набра сериозен аванс от 5-0. Сесил успя да върне единия пробив за 2-5, но испанката направи рибрейк и си гарантира решителен сет. В него двете си устроиха фестивал на пробивите с общо 6 поредни от 1-1 до 4-4. Каратанчева три пъти излизаше напред в резултата, но нито веднъж не успя да съхрани аванса си.

Солер-Еспиноса сложи край на преследването в резултата, като удържа подаването си за 5-4 и принуди българката да сервира за оставането си в мача. Каратанчева удържа предизвикателството и се измъкна от два мачпойнта, за да продължи битката при 5-5. Втората ни ракета обаче преклони глава при 5-6 и испанката приключи мача с пробив на 15.

Така Каратанчева остава със само една победа в основната схема на "Уимбълдън" - успехът й над Аманда Кийн през 2005 г. със 7-5, 6-7 (6), 7-5, припомня "ТенисКафе". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички