Колко точки ще загуби Григор Димитров с неучастието си във Вашингтон?


Колко точки ще загуби Григор Димитров с неучастието си във Вашингтон?
Снимка: Getty Images

4708 0

Най-добрият тенисист в историята на България - Григор Димитров, няма да играе на тенис турнира от сериите "ATP 500" във Вашингтон. Както е известно, той получи контузия във високата част на бедрото по време на мача си с Медведев от "Уимбълдън" и няма да е на 100% готов да вземе участие в турнира, с който трябваше да стартира второто си американско турне през тази година. 

До момента, в САЩ беше един от най-успешните за хасковлията турнири, след като на Мастърса в Маями игра финал, който загуби от Яник Синер, но пък си гарантира над 500 хиляди долара от наградния фонд. 

Сега, началото на тура в САЩ е "фалстарт", което ще доведе до загуба на точки за българина. 

Колко точки ще загуби Григор Димитров с неучастието си във Вашингтон?

Възходът на българина през 2023 година отчасти дойде от силните му изяви именно в САЩ. На турнира във Вашингтон той достигна до полуфиналите, където загуби от Дан Еванс. 

Контузията на

В този турнир той спечели 180 точки за участието си на полуфиналите, като сега ще ги загуби заради неучастието си. И това може да доведе до размяна на позиции в световната ранглиста. 

Как изглежда подреждането в ранглистата около Григор Димитров? 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Родният представител е на 10-то място с актив от 3770 точки - 65 повече от Стефанос Циципас и Тейлър Фриц, които са с по 3705 пункта. Гъркът има да защитава 250 точки за титлата си в "Лос Кабос", но пък отпадна рано-рано от Мастърс турнира в Торонто през август 2023 и е сериозна заплаха за позицията на Гришо. 

Тейлър Фриц също има да защитава 180 точки от турнира във Вашингтон, но няма нужда да достига полуфиналите, за да изпревари Григор Димитров - и четвъртфинал ще му е достатъчен, за да има повече точки в ранглистата от Гришо в началото на август. 

Циципас е една от заплахите за позицията на Григор Димитров

Томи Пол е единственият друг тенисист зад Григор, който има над 3000 точки - 3410, но към момента не представлява сериозна заплаха за позицията на българския представител. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички