Маша се отказа още в първия си мач след контузията


Маша се отказа още в първия си мач след контузията
Снимка: Getty Images/Guliver

981 0

Мария Шарапова издържа само два сета при звръщането си след контузи и се отказа от понататъшно участие на тенис турнира в Ухан, Китай. Тя не беше играла от Уимбълдън насам.

Бившето гадже на Григор Димитров води 2 часа и 44 минути здрава битка с Барбора Стрицова, но при 7-6(1), 6-7(4), 2-1, Маша хвърли ракетата. най-вероятната причина е контузията в лявата китка.

На официалната си пресконференция преди началото на турнира, Шарапова заяви, че щом е приела да участва, значи се чуства готова физическа.

В началните минути на двубоя обаче, рускинята видимо се задъхваше между точките, изостана с 0-30 във второто си подаване в мача и доста превишаваше лимита на позволеното време преди изпълнението на сервиса, докато успее да спечели гейма.

При 3-3 Мария поведе с 30-0, но подари брейкпойнт на съперничката си след две двойни грешки. Шарапова все пак се справи с тежката ситуация и веднага проби за 5-3. В следващите минути световната №3 се добра до цели пет сетпойнта, само че Стрицова стоеше стабилно на корта и беше възнаградена с рибрейк след двойна грешка на рускинята.

Тайбрекът дойде като логична развръзка и в него шампионската воля на Шарапова натежа. Както специалистите обичат да напомнят, важните точки не могат да се обиграят на тренировки и именно в тях Мария смаза съперничката си със 7-1 т. В тези критични мигове рускинята потанцува по нервите на съперничката си с две перфектни къси топки.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

През втората част Шарапова продължаваше да доминира като количество уинъри и проби за 4-3, но веднага загуби подаването си и се стигна до нов тайбрек. Преди него, Мария водеше в печелившите удари с 35 на 14. С 15-ия си печелив удар в двубоя, Стрицова дръпна с 3-1 точки, увеличи аванса си на 5-1 и рестартира двубоя със 7-4 т.

Шарапова изглеждаше пребледняла и при 2-1 в нейна полза във втория сет шокиращо се отказа от двубоя. Рускинята събра сака си, подписа няколко автографа и бързо напусна корта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички