Матео Беретини достигна втори кръг на BOSS Open, Анди Мъри загуби откриващия мач


Матео Беретини достигна втори кръг на BOSS Open, Анди Мъри загуби откриващия мач
Снимка: GettyImages

321 0

 Когато сезонът на трева настъпи, никой не може да се съмнява, че Матео Беретини ще направи всичко възможно да се завърне на корта. След като той изпусна за трета поредна година Ролан Гарос поради недостатъчно добра кондиция за потенциално 5-сетови мачове, италианецът се нуждаеше от цялата си енергия, за да вземе победата в откриващата среща в Щутгарт.

Беретини победи Сафиулин в трисетова битка , 7-6 (8), 5-7, 7-5, което се оказа негова първа победа след триумфа му на Клей турнира в Маракеш през месец април. Той завърши с 27 аса и само една двойна грешка.

Матео Беретини с двусетова победа на старта в Щутгарт

Още: Тъжно: Амбициозният Матео Беретини напуска "Уимбълдън" преждевременно

Двукратният шампион на BOSS Open беше на път да изпусне първия сет, губейки в един момент с 5-2 гейма на Сафиулин. Финалистът на Уимбълдън от 2021г. спаси сетбол при 6-7 и негов сервис, а след това стигна и до спечелване на откриващия сет. Въпреки продължаващото добро представяне на руснака и спечелване на втори сет от негова страна, италианецът успя да спаси в три последователни гейма от следващия трети сет точки за пробив. Беретини изпусна мачбол при 5-4, при 6-5 пропиля още 2 подобни шанса да затвори сета. Четвъртата подобна възможност обаче беше използвана от Матео и победата в двубоя отиде за него.

"Първи мач след няколко месеца, надявах се на по-лесен мач. Но аз съм доволен от начина, по който се преборих за победата“, сподели Беретини непосредствено след сблъсъка.

„Със сигурност не играх по най-добрия възможен начин, но това не дойде като изненада. Трудно е да се завърнеш и веднага да започнеш да играеш добре след месеци отсъствие. Целта ми днес беше да се боря и да бъда постоянно в мача, и най-вече да се забавлявам след като пропуснах целия сезон на клей. Наистина съм щастлив да се завърна тук“, добави победителят.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Следващият му съперник ще бъде Денис Шаповалов, който надви с 7-6 (5), 7-5 френския квалификант Матео Мартино.

Още: Яник Синер заменя контузения Матео Беретини във финалите на ATP

 В друга среща надеждите на Анди Мъри за успешно начало на трева претърпяха крах. Американецът Маркос Жирон изстреля седем аса срещу бившия световен номер 1, проби подаването на британеца по веднъж в двата сета, което се оказа достатъчно да надделее с 6-3, 6-4.

Опонент на Жирон във втори кръг ще е шестият поставен в турнира Джак Дрейпър.

Останали резултати от деня

В друг мач петият поставен Лоренцо Музети победи трудно Джовани Мпетши Перикар с резултат 7-6 (9), 7-6 (9), спасявайки в хода на двубоя три сетбола. Италианецът се нуждаеше също така от 8 мачбола, за да затвори срещата.

Още: Финали на ATP: Тежка вечер за Матео Беретини, Медведев тръгна с победа в Торино (ВИДЕО)

Друг от претендентите, Брандън Накашима, спечели американския сблъсък с Крис Еубанк в два сета – 7-6 (4), 6-4. След отказа от участие на първия поставен Александър Зверев, Накашима ще се сблъска с „щастливия губещ“ Ришар Гаске в спор за място на четвъртфиналите.

Матео Беретини грабна титлата в Сърбия след успех с 2:1 сета над Аслан Карацев (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички