"Най-опасното на света": Тенис експерт е бесен заради контузията на Григор Димитров - има виновни


"Най-опасното на света": Тенис експерт е бесен заради контузията на Григор Димитров - има виновни
Снимка: GettyImages

23553 0

Кризата с контузии на Уимбълдън продължава, а за съжаление, един от потърпевшите бе и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Точно преди мача на Гришо, на същия корт номер 1, Мадисън Кийс също се отказа.

Американката изостава в сетовете срещу Паолини, но спечели втория след драматичен тайбрек. И когато се задаваше още по-зрелищен край - при 5:5 в последната част, тя трябваше да се оттегли за тъжния завършек.

Ема Радукану също имаше проблеми и полюучи медицинска помощ, преди да загуби от квалификантката Лулу Сън в три сета. Хуберт Хуркач пък бе принуден да спре при 1:2 сета за Артур Филс - в тайбрека на четвъртата част при 9:8 за французина. Аслан Карацев пък бе първият, който се отказа на Уимбълдън след контузия във втория кръг срещу Карен Хачанов. Общо вече има над пет отказвания на състезатели.

*Днес (08.07) и Ана Калинская се отказа в мача си срещу Елена Рибакина - отново при игра на затворен покрив.

Още: Рекорд: Колосалната сума пари, която Григор Димитров спечели от Уимбълдън - въпреки контузията

Контузията на Григор Димитров на Уимбълдън не е случайна

Григор Димитров се контузи на Уимбълдън

Студено време, дъжд, за който има прогнози, че ще наруши програмата малко или много почти във всеки ден от провеждането на турнира до 14 юли - условията за игра пред състезателите са изключително тежки и притеснения имаше още преди старта - и то на най-стария тенис турнир.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Покрай всички тези контузии се появи масово недоволство и много критики, като тенис журналистът Бен Ротенбърг обяви тенисът на закрито като най-опасната настилка за състезателите. А на Централния корт и на корт номер 1, където се контузи Гришо, по-голямата част от срещите се играха при спуснат покрив.

Привържениците на тениса се присъединиха към мнението на Ротенбърг. "Нивото на влажност е твърде високо на всички кортове, но трябва да е още по-високо при затворен покрив" - пише още той.

Още: Въпреки отпадането от "Уимбълдън": Григор Димитров "сгази" Джокович, изравни легенда и подгони най-великия

А тенис светът изрази подкрепата си за Григор. Освен многото фенове, които му пожелаха бързо възстановяване, чрез каналите си в социалните мрежи това сториха и от Уимбълдън, от Lacoste, от Tennis TV и други. А ето какво точно каза Даниил Медведев на мрежата на Григор Димитров след контузията и кошмарния край.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички