Неприятно: Драматичен, но и ужасен край - Вики Томова е аут от Уимбълдън


Неприятно: Драматичен, но и ужасен край - Вики Томова е аут от Уимбълдън
Снимка: Getty Images

3027 0

За съжаление, първата ракета на България Виктория Томова отпадна още в първия кръг на Уимбълдън. 48-ата в света отпадна от китайката Шиню Уан, която се намира на 42-ро място в световната ранглиста. Томова загуби с 1:2 сета за 1 час и 52 минути игра, като срещата бе накъсана заради дъжд (6:7(4), 6:3, 0:6) в отделните части.

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Уимбълдън

Само преди дни Томова постигна истински подвиг, като за първи път в кариерата си се класира за 1/2-финал на турнир от сериите WTA 500. Битките там бяха много тежки и явно не успя да се възстанови напълно физически, като това си пролича в третия сет, който приключи по възможно най-лошия начин - с "геврек".

Извън него мачът бе доста оспорван. Двете си размениха по два пробива в първия сет, като българката сервираше за частта, но не успя да вземе подаването си. В тайбрека потегли с минипробив, но впоследствие опонентката ѝ записа цели пет поредни точки и не ѝ остави шанс.

Вторият сет бе доста по-различен, като имаше само две точки за пробив. Първата дойде в откриващия гейм и Томова я спаси, а след това се възползва от открилия се шанс в шестия гейм и до края задържа преднината си.

Последната част бе кошмарна. В първите три гейма българката взе общо само три точки, а след завърната борба в четвъртия отново бе пробита - след пропуснати два геймбола и пробив от първия шанс за китайката. В крайна сметка Томова стигна до единствената си точка за пробив в петия гейм, но не се възползва, а след това при 0:5, когато сервираше, спечели само една точка.

48-ата в света приключи със само един ас и четири двойни грешки, а китайката имаше пет аса и същия брой двойни грешки. Процентът вкаран първи сервис за Вики обаче бе 52% срещу 65% от другата страна. Китайката допусна повече непредизиквани грешки (40 срещу 31), но при уинърите имаше близо тройно повече - 29 срещу 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички