Неприятно: Безличен Григор Димитров разочарова, аут е от Синсинати още във втория кръг


Неприятно: Безличен Григор Димитров разочарова, аут е от Синсинати още във втория кръг
Снимка: Getty Images

6838 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 1:2 сета (6:4, 4:6, 3:6) от Фабиан Марожан в мач от втория кръг на турнира в Синсинати, част от сериите "Мастърс 1000".

В първия сет хасковлията, който е шампион от 2017 година, направи пробив за 3:2, след което не срещна никакви трудности при своя начален удар и поведе в мача, след като взе частта с 6:4.

Втората част се разви по различен начин. Първо унгарецът спечели подаването на 33-годишния българин за 4:2, но веднага след това Димитров намали изоставането си и дори успя да изравни за 4:4. Намиращият се на 50-то място в световната ранглиста Марожан отново проби за 6:4, с което се върна в двубоя.

Третият сет се развиваше равностойно, но Фабиан Марожан спечели подаването на Григор Димитров за 4:2 и след това българинът нямаше нито една възможност да върне допуснатия пробив. 24-годишният унгарски тенисист приключи срещата при първата си възможност след час и 57 минути.

Григор Димитров срещу Фабиан Марожан на Мастърас в Синсинати

ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Марожан бе първият сервиращ! Той поведе набързо с 30:0 след добри сервиси и неособено успешни ретури. Нов отличен начален удар, плитък ретур и безпроблемен уинър за 40:0. След ретур в мрежата подаването бе спечелено на 0.

1:1 - първото по-продължително разиграване в мача завърши в полза на унгареца след бекхенд по правата в мрежата от Григор - 0:15. Лош контакт на ракетата на Димитров с топката направи резултата 0:30. За щастие, последва ретур на втори сервис в мрежата, а след това и бомбен сервис и безпроблемна точка - 30:30. Дойде и ас, а след това и нов бомбен сервис и зрелищно воле след плитък ретур.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

1:2 - бекхенд в аут от Марожан, но след това и ретур в аут - 15:15. Още един ретур в аут, а след това и хубав форхенд уинър след по-слаб ретур - 40:15. Топка на линията затрудни българина и след сечен бекхенд в аут подаването бе спечелено.

2:2 - продължително разиграване бе спечелено от Марожан след добре проведена атака по двата края на корта - 0:15. Ас, но след това и много груба грешка от Григор от добра позиция за атака - 15:30. След двойна грешка унгарецът поведе с 15:40 и стигна до две точки за пробив. И двете бяха неутрализирани след стабилни и премерени удари при получилите се разигравания. Последва неуспешен ретур, а след това и ас и подаването бе спечелено.

3:2 (пробив) - при 0:15 Григор опита минаващ бекхенд удар по правата, но го прати в мрежата - 15:15. Непредизвикана грешка от форхенд на унгареца, но след това и ас - 30:30. Чудесно пласиран форхенд от Марожан матира Димитров, но след хубав бекхенд ретур Гришо принуди опонента да сбърка за първи дюс при подаване на Фабиан. Марожан пропусна още един геймпойнт и се стигна до нов дюс. След непредизвикана грешка и форхенд в аут Димитров стигна до първа точка за пробив, но той не бе грабнат след слаб ретур в мрежата. Груба грешка от бекхенд в мрежата даде и втори шанс за българина, а след поредна непредизвикана грешка от бекхенд пробивът бе факт.

4:2 - много плитък ретур затрудни Григор и той сбърка в аут. Непредизвикана грешка от форхенд на българина за 0:30. След отлично премерени удари Димитров изравни, а след това последва и бомбен сервис, който не бе върнат - 40:30. След ас подаването бе спечелено, а пробивът - затвърден.

4:3 - ретур в аут, а след това филето на мрежата помогна много на Григор и оформи неочаквана къса, след която Димитров осъществи чудесен лоб срещу принудения да излезе напред опонент. Нов ретур в аут за 30:15, но след това и първа двойна грешка от опонента. Ретур в мрежата на втори сервис, а след това и ретур в аут и геймът приключи.

5:3 - Димитров потегли с ас, а след това се стигна и до ретур на втори сервис в мрежата - 30:0. Българинът допусна двойна грешка, но след това се стигна до форхенд в аут от Марожан за 40:15. Чудесен форхенд по диагонала пречупи унгареца и подаването бе спечелено.

5:4 - два неуспешни ретура от Григор и една двойна грешка направиха резултата набързо 30:15. Последва и непредизвикана грешка от форхенд за Димитров - 40:15, а от втория геймпойнт Марожан спечели гейма.

6:4 - Димитров започна с двойна грешка, но след това послева страхотен форхенд по правата след хубав дълбок ретур - 15:15. След това записа ас, но допусна и още една двойна грешка - 30:30. Ретур на втори сервис в аут, а след това непредизвикана грешка от бекхенд на Марожан и сетът бе спечелен.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Григор прати два ретура в аут, а между тях опонентът допусна непредизвикана грешка - 30:15. Непредизвикана грешка и от Димитров за 40:15, а соед това и неуспешен ретур и геймът бързо приключи.

1:1 - Григор бе близо до красив минаващ удар от форхенд по правата от много трудна позиция, но прати топката в аут - 0:15. Бекхенд с много остър диагонал и впоследствие безпроблемно воле от българина - 15:15. При 30:15 Марожан вкара много остър и хубав ретур, но Григор реагира с инстинктивен форхенд по правата, превърнал се в уинър. След ас подаването бе спечелено.

1:2 - при 15:0 Марожан вкара ас, а след това се стигна и до грешка от форхенд по правата на Димитров - 40:0. Непредизвикана грешка от форхенд в мрежата на унгареца, но след ретур в аут подаването бе спечелено.

2:2 - Димитров започна с двойна грешка, но след това дойде грешка в аут от форхенда на Марожан - 15:15. Продължително разиграване приключи с бекхенд в мрежата от Фабиан, а след това дойдоха два ретура в аут и българинът спечели подаването си.

2:3 - Марожан започна с двойна грешка, но след това бе безупречен по ъглите на корта и взе две точки за 30:15. Последва неуспешен опит за къса - 30:30. Ретур в аут, а след това и сечен бекхенд в мрежата от българина за край на гейма.

2:4 (пробив) - Григор допусна много неприятна непредизвикана грешка, а след това направи и двойна грешка за 0:30. Още една непредизвикана грешка от българина осигури три поредни точки за пробив пред опонента. Грешка от форхенд и пробив на 0.

3:4 (пробив) - при 15:15 Марожан допусна грешка в аут, но след това с добър сервис унгарецът си осигури чудесна позиция за уинър по правата - 30:30. Григор стигна до точка за връщане на пробива след чудесна защита, доза късмет при повдигната топка от филето на мрежата и безкомпромисен форхенд от българина - 30:40. Двойна грешка и голям подарък - пробивът бе върнат.

4:4 - добра комбинация на втори сервис за 15:0, а след това чудесна къса от Григор - 30:0. Мощен форхенд от Марожан излезе в аут по широчината на корта за 40:0, а след това и подаването бе спечелено след нов аут от унгареца.

4:5 - Гришо чудесно разходи Марожан по двата края на корта с разнообразни удари, преди да запише уинър в близост до линията - 0:15. Последва обаче ретур в аут, но след него и двойна грешка - 15:30. Директна точка от сервис, но след това и двойна грешка - 40:40. Димитров стигна до точка за пробив след отлична скорост и стигната къса, пласирана по обратния диагонал. Последва обаче неточен лоб и дюс. Ас и геймбол за Марожан, от който не се възползва. Нова къса този път пречупи Григор, а след ас подаването бе спечелено.

4:6 (пробив) - разиграване приключи с чудесен форхенд по правата от Григор за 15:0. Димитров показа добра защита, но накрая бе пречупен. Последва неприятна непредизвикана грешка от сечен бекхенд в мрежата за 15:30. Разиграване приключи с форхенд в аут по дължината от Марожан - 30:30. Чудесен сервис за бърза точка, но след това грешка при разиграване - дюс. Двойна грешка, а след това непредизвикана грешка от форхенд по правата - Григор бе пробит и ще има трети сет.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - Марожан показа добра игра по диагоналите и съумя да откаже Гришо. Сервисите на унгареца също затрудниха родния състезател.

1:1 - двамата тенисисти направиха наистина зрелищно разиграване. Гришо успя да поведе с 40:15, но се стигна до още негови грешки и равенство 40:40. Марожан стигна до две точки за пробив, които обаче Димитров спаси. В крайна сметка, българинът забоде безпощаден ас и изравни в сета.

1:2 - две непредизвикани грешки на Григор и добър удар по диагонала дадоха бърза преднина на Марожан от 40:0, а след това геймът бе спечелен на 0.

2:2 - С добри сервиси и запазената си марка с бекхенд Гришо бързо спечели гейма, в който сервира.

2:3 - удивителен бекхенд по късия диагонал вдигна самочувствието на Гришо, който поведе с 30:15. За съжаление обаче Марожан се върна в гейма и поведе с 30:40, а след това спечели и подаването си.

2:4 (провбив) - стигна се до бързо 15:15 след грешки на двамата опоненти. Поредна двойна грешка на Гришо обаче даде преднина на Марожан (15:30). Нечист бекхенд от Димитров и 15:40. След това унгарецът спечели гейма и проби.

2:5 - гейм на 0 за Марожан.

3:5 - Григор започна подаването си много добре, излизайки на мрежата за лесна точка с форхенд (15:0). Последва мощен сервис за 30:0. Добрата игра на първи сервис продължи и Димитров затвори гейма на 0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички