"Няма такъв удар" - опонентът хвърли невярващо ракетата след невъзможен удар на Григор Димитров (ВИДЕО)


"Няма такъв удар" - опонентът хвърли невярващо ракетата след невъзможен удар на Григор Димитров (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12143 0

Григор Димитров започна уверено тазгодишното издание на US Open, след като успя да неутрализира ентусиазма на Кириан Жаке и стигна до лесна трисетова победа - 6:3, 6:4, 6:2. 

Победата не мина и без проблеми, след като Димитров имаше сериозни затруднения със своя сервис, вкарвайки едва 48% от първите си начални удари. Въпреки това, разликата в класите беше огромна, а още в първия кръг Гришо нажежи атмосферата с една от най-брилянтните точки за годината - изпълнение, което накара Жаке да хвърли ракетата си, невярвайки на това, което току-що се бе случило (статията продължава надолу). 

Григор смая с изпълнение още на старта на US Open

Вдъхновяващото изпълнение на Гришо, което отказа Жаке 

В третия сет Димитров се отчете с няколко магически момента, след като вече заигра по-отпуснато, знаейки че победата е на 99% сигурна. Това му помогна в гейм №5 на третия сет, когато той записа точката на турнира (поне до момента). 

При размяна на бързи удари от основната линия, Гришо предприе атака при мрежата и изглеждаше, че с бекхенд воле ще спечели точката. Жаке обаче очакваше точно това и с контра атака пусна почти успоредна на мрежата топка. Григор едва-едва я стигна, но с китков удар не просто прехвърли мрежата, но прати топката в задно поле пред смаяния поглед на французина. Той нямаше как да стигне топката и просто хвърли ракетата си, невярвайки какъв удар е вкарал българина. 

Феновете избухнаха, а двамата коментатори на "Евроспорт" изпаднаха в амок от това, което се случи на корта. Вижте сами във видеото: 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички