Новак Джокович аут от Париж: 2 огромни плюса за Григор Димитров - място в топ 8 и финалния Мастърс е възможно


Новак Джокович аут от Париж: 2 огромни плюса за Григор Димитров - място в топ 8 и финалния Мастърс е възможно
Снимка: Lap.bg

1633 0

Както е известно - Новак Джокович няма да участва на последната надпревара от редовния календар на ATP - турнира в Париж (Мастърс 1000). Какво обаче означава това за Григор Димитров и защо новините са много добри?

Чудесни новини за Григор Димитров в Париж

Поставените тенисисти за състезанието се определят на база на ранглистата през тази седмица, а в нея Гришо е девети. Заради оттеглянето на Ноле обаче най-добрият български тенисист ще бъде поставен под номер 8.

А това от своя страна означава две неща. Първо - Григор ще почива в първия кръг (първите 8 в схемата почиват), второ - вместо да играе 1/8-финал с някого измежду Даниил Медведев, Тейлър Фриц, Андрей Рубльов и Каспър Рууд, с тях ще може да се срещне чак на 1/4-финал, а на предната фаза потенциално ще е някого измежду Алекс де Минор, Стефанос Циципас, Томи Пол и Хуберт Хуркач.

Интересното е, че Пол и Де Минор са и преки опоненти на Григор за място във Финалите на ATP, така че във френската столица можем да станем свидетели на пряк сблъсък за място сред 8-те най-добри в края на годината. Това би било възможно за българина, само ако стигне поне финал в Париж (каквото постигна през миналия сезон). Радващо обаче е, че Гришо ще има по-дълга почивка преди да се впусне във ренската столица. Жребият е в петък от 20:30 часа. Самият Григор Димитров допусна много грешки при загубата си от "екзекутора на Алкарас".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички