Потвърдено: Всички турнири, на които Григор Димитров ще участва до края на 2024 година


Потвърдено: Всички турнири, на които Григор Димитров ще участва до края на 2024 година
Снимка: GettyImages

753 0

За съжаление, шансовете на Григор Димитров да влезе в топ 8 на най-добрите тенисисти за 2024-та година и да участва на Мастърса в Торино са граничещи с невъзможното. Той е 10-и с 2935 точки, а осми е Андрей Рубльов с 3580 точки.

Турнирите, на които Григор Димитров ще играе до края на сезона

Ако приемем, че Гришо няма да играе в Торино, то до края на сезона му предстоят три официални състезания, в които да вземе участие. Всички те ще се състоят през октомври, като единствено последното се простира и до първите дни на ноември.

Първият предстоящ турнир е този в Стокхолм, като същинската част там започва на 14 октомври, а финалът е на 20 октомври. Надпреварата е част от сериите ATP 250, като припомняме, че през 2013 година именно там Димитров спечели първата си титла на ниво ATP.

Второто състезание е във Виена, където Доминик Тийм ще сложи края на кариерата си пред домакинска публика. Надпреварата в Австрия е от сериите ATP 500, а през миналата година там Григор победи Лоренцо Музети на старта, но загуби от Даниил Медведев във втория си мач.

И последният турнир за годината пред българина ще бъде в Париж - Мастърс 1000. Миналата година там Гришо победи последователно Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас, за да стигне до финала, загубен обаче срещу Новак Джокович.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

А в Шанхай бе узаконено: Григор Димитров записа впечатляващ рекорд в кариерата си - идващ на 33 години!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички