Прекрасно: Вики Томова влиза в Уимбълдън ударно с рекорд, а Григор Димитров - като ТОП константа


Прекрасно: Вики Томова влиза в Уимбълдън ударно с рекорд, а Григор Димитров - като ТОП константа
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3395 0

По традиция - в понеделник световната ранглиста в тениса и при мъжете, и при жените бе обновена. За поредна седмица Григор Димитров остава константа и е в топ 10 на света. 33-годишният българин е 10-и с 3750 точки, а пред него е Алекс де Минор с 3830 точки.

Григор Димитров остава в топ 10 на света преди Уимбълдън

Няма размествания в челото, като Яник Синер остава първи (9890), следван от Новак Джокович (8360), Карлос Алкарас (8130), Александър Зверев (6905) и Даниил Меведев (6445). Извън топ 5 последователно остават Андрей Рубльов (4420), Хуберт Хуркач (4235), Каспър Рууд (4025) и споменатият Де Минор.

Виктория Томова официално влезе в топ 50 на световната ранглиста за първи път

Вики Томова в топ 50

Голямата новина за България идва в ранглистата при дамите, където вече и официално първата ни ракета Виктория Томова влезе в топ 50 за първи път в кариерата си. 29-годишната българка вече заема 48-ото място.

Тя си заслужи историческото за кариерата си постижение, след като за първи път игра на полуфинал на надпревара от категориите WTA 500. Това се случи в дните преди Уимбълдън, когато стигна полуфиналите в германския Бад Хомбург.

Сега Томова ще опита да пренесе добрата си форма на трева и на третия за годината турнир от Големия шлем. Тя попадна в горната половина на схемата и ще стартира във вторник, когато ще срещне китайката Ван Шиню.

Григор Димитров пък започва още днес (01.07) на любимия си турнир. Ще можете да проследите сблъсъка на Гришо НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички