В много лош час: Кога Григор Димитров започва в Уимбълдън - има програма


В много лош час: Кога Григор Димитров започва в Уимбълдън - има програма
Снимка: Getty Images

9805 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в любимия си турнир - Уимбълдън. 33-годишният българин попадна в горната половина на схемата при мъжете, което значи, че ще стартира в понеделник (01.07).

В колко часа започва Григор Димитров на Уимбълдън?

Вече има и официална програма от организаторите, от която става ясна, че Гришо ще е един от първите, които ще видим в действие на третия за годината турнир от Големия шлем. Той ще открие програмата на третия по големина корт - корт номер 2.

Григор Димитров - Душан Лайович по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме старта на Гришо на Уимбълдън?

Това означава, че срещата му ще започне в 13:00 часа българско време, което значи, че целият двубой ще премине в период, в който повечето хора ще са на работа. Първият му опонент е сърбинът Душан Лайович, който скоро става на 34 години. Това ще е четвърти сблъсък между тях, като до момента Димитров е спечелил два и е загубил един.

Григор Димитров срещу Душан Лайович на Уимбълдън

На Централния корт програмата ще открие Карлос Алкарас, а на корт номер 1 - Даниил Медведев. Така традицията е спазена - на първия мач на Централния корт да играе шампионът от миналата година (той започва срещу квалификанта Марк Лаял).

Другите две срещи на Централния корт от откриващия ден ще са при дамите - Екатерина Александрова срещу Ема Радукану и Коко Гоф срещу Каролайн Долхайд. Трябва да отбележим, че програмата на първите два корта по големина започва в 15:00 часа българско време (а на всички останали - в 13:00 часа).

Още: Наредиха Григор Димитров сред аутсайдерите, които може да спечелят Уимбълдън

В този ден ще видим в действие и световният номер 1 при мъжете Яник Синер, който ще играе срещу Яник Ханфман на корт номер 1 - след Медведев и след мача на Арина Сабаленка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички