Рафа: И най-великите не са вечни


Рафа: И най-великите не са вечни
Снимка: Getty Images/Guliver

1305 0

И най-великите спортисти не са вечни, обяви бившият номер 1 в тениса Рафаел Надал на пресконференция в Майорка.

" Нито Бьорн Борг е побеждавал 20 години, нито Роджър Федерер ще го направи", обоснова се той.

"И, разбира се, аз не правя изключение. Не знаех колко ще продължи победният ми път през 2005-а, през 2006-а и през 2008-а", добави Матадора, който се надява да подобри представянето си през този сезон.

"При мен се появиха съмнения, защото загубих мачове, които не трябваше да губя. Но спортът е подчинен на победи и поражения. В Барселона не се възползвах от инерцията, която имах в Монте Карло. Трябваше да играя, както го направих в Княжеството, за да имам шансове", каза още Рафа.

"Предстоящият Ролан Гарос няма да е по-специален за мен от другите. Ще видим какво ще се случи в Мадрид и Рим. Ще имам пълна седмица за спокойна подготовка. Мисля, че доста се промених. Не като човек, а като тенисист. Вече не съм 18-годишното момче, което сега дебютира в тура. В сравнение с преди 10 години съм загубил част от физическата си свежест, което се дължи на възрастта. Контузиите направиха така, че да не мога да се подготвям по начина, по който ми се иска. Но като цяло позитивите са повече, отколкото негативите", коментира още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички