С 5 отразени мачбола и обрат: Виктория Томова с най-големия успех в кариерата си


С 5 отразени мачбола и обрат: Виктория Томова с най-големия успех в кариерата си
Снимка: Getty Images

3542 0

Превъзходното представяне на първата ракета на България при дамите Виктория Томова продължава. След най-престижната си победа на трева изобщо в кариерата си (над 26-ата в света Линда Носкова), сега 29-годишната българка сломи и 66-ата в света Анна Блинкова след обрат и пет отразени мачбола в инфарктен тайбрек.

Виктория Томова на полуфинал на турнира от WTA 500

Томова надделя след 2:6, 6:1, 7:6(9) в отделните части за малко над два часа игра (2 часа и 15 минути). По този начин тя се класира за полуфиналите на турнира в Бад Хомбург, който е част от сериите WTA 500. За втори път в през годината тя стига тази фаза на турнир, но никога преди не е достигала до полуфиналите на толкова престижен турнир (WTA 500).

Успехът обаче е още по-ценен, тъй като при всички положения Виктория Томова ще влезе в топ 50 на световната ранглиста при дамите при следващото ѝ обновяване - току преди Уимбълдън.

В спор за място на мечтания финал Томова ще се изправи срещу Дона Векич, която се справи на четвъртфиналната фаза срещу Катерина Синякова, след като съперничката ѝ, която бе фаворит, се отказа без игра.

Срещата на Томова срещу Блинкова не тръгна по най-добрия начин и опонентката проби още в първия гейм. Блинкова сервираше убедително, а при слеващите две подавания на Томова българката отрази общо четири точки за нов пробив. Все пак той дойде в седмия гейм и след това бе затвърден.

Във втория сет обаче българката показа коренно различно лице и не даде нито една точка за пробив на своята опонентка. В същото време имаше нужда от три шанса, за да запише два пробива и да даде само гейм на 66-ата в света.

Третият сет бе изключително оспорван и така се стигна до тайбрек. В него Блинкова поведе с 6:4 и изпусна два поредни мачбола, а след това можеше да затвори мача и при още три случая - 6:7, 7:8 и 8:9. Накрая обаче Томова бе клинична и имаше нужда от само един мачбол, за да грабне срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички