Сензация на "Ролан Гарос": Руска тийнейджърка елиминира Сабаленка в 1/4-финалите


Сензация на "Ролан Гарос": Руска тийнейджърка елиминира Сабаленка в 1/4-финалите
Снимка: Getty Images

2251 0

17-годишната Мира Андреева от Русия изхвърли световната №2 - Арина Сабаленка, от Ролан Гарос 2024. Андреева надви двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем с 6-7(5), 6-4, 6-4 в сблъсък от четвъртфиналите на надпреварата и за първи път ще играе полуфинал в един от четирите водещи тенис турнира.

За място на финалите рускинята ще спори с италианката Джасмина Паолини, която по-рано днес победи четвъртата поставена в схемата - Елена Рибакина, също в три сета.

Световната №2 имаше и медицински проблеми в мача

Още: Григор "HOT SHOT" Димитров прави невъзможното - възможно! (ВИДЕО)

Двете бяха нестабилни на сервис в първия сет, като си размениха по три пробива, преди да стигнат до тайбрек, в който Сабаленка имаше предимство през цялото време и в крайна сметка го затвори със 7-5.

Тенисистката от Беларус обаче изпитваше медицински проблеми и поиска медицински таймаут в средата на сета, макар че не стана ясно какво я тревожи. Сабаленка проби още на старта на втората част, но Андреева вдигна оборотите и взе 6 от следващите 9 гейма, за да изравни резултата и да вкара мача в решаващ трети сет.

В него отново Сабаленка нанесе първи удар и взе подаването на съперничката си за преднина от 3-2, но рускинята заигра по-силно и спечели 4 от следващите 5 гейма, с което стигна до крайния успех след 2 часа и 29 минути игра.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Основното предимство на Андреева бе в допуснатите по-малко непредизвикани грешки (26 срещу 41), като тя имаше аванс и при печелившите удари (43 срещу 40).

Още: Съдбоносно: За доброто на Григор Димитров - ТОЗИ играч веднага трябва да отпадне от Ролан Гарос

Така младата тенисистка продължава със страхотното си представяне в турнирите от Големия шлем, като в едва пет участия тя е достигала два пъти осминафиналите, а сега вече е на полуфинал. Със силното си представяне в Париж тийнейджърката ще дебютира в топ 30 на световната ранглиста.

Алкохол и нов мъж до Арина Сабаленка: Все повече мистерия около трагедията с бившия ѝ приятел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички