След казуса "Григор Димитров": Крайно, болезнено и абсурдно решение от домакините в Шанхай


След казуса "Григор Димитров": Крайно, болезнено и абсурдно решение от домакините в Шанхай
Снимка: Getty Images

251 0

На турнира в Шанхай (Мастърс 1000) се стигна до доста странно и крайно решение от домакините. То бе предизвикано от многото отложение мачове поради неблагоприятните метеорологични условия. Както е отлично известно, сред сериозно потърпевшите бе и Григор Димитров.

Огромна промяна на турнира в Шанхай, на който участва и Григор Димитров

Първата ракета на България бе сред най-потърпевшите - трябваше да играе в петък, но мачът му бе отложен за събота. В крайна сметка дуелът срещу Зизу Бергс започна, но бе прекъснат и бе доигран в неделя (06.10). И в същото време някои вече бяха изиграли срещите си от третия кръг.

Единствено на централния корт има подвижен покрив, като само там програмата няма как да бъде нарушена. Тъй като вече има огромно забавяне и няма особени изгледи за по-добри метеорологични условия, вече се играят официални мачове и... в тренировъчните зали.

Това решение е болезнено не само за тенисистите, които играят там, но и за останалите, защото променя и нарушава графика им за тренировки. Планът на организаторите е във вторник (08.10) да се изиграят 12 мача от третия кръг, а в сряда да са всички 8 мача от четвърти кръг. Да има по два 1/4-финала в четвъртък ив петък, в събота да се полуфиналите, а финалът - в неделя. А съвсем скоро Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички