След малшанса на US Open: Григор Димитров на косъм да загуби нещо, което чака 5 години


След малшанса на US Open: Григор Димитров на косъм да загуби нещо, което чака 5 години
Снимка: GettyImages

2845 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров имаше чудесен шанс да стигне много далеч на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, но малшанс го лиши от реалната възможност да успее. И след като отпадна на 1/4-финалите в САЩ, при обновяването на световната ранглиста хасковлията губи една позиция.

Григор Димитров със спад от една позиция в световната ранглиста - вече е 10-и

Гришо вече заема 10-о място с актив от 3965 точки. Припомняме, че през април месец официално Димитров се завърна сред 10-те най-добри в света, след като чакаше цели пет години, за да попадне там отново.

Все пак има и добри новини за 33-годишния българин. Той увеличи преднината си пред Алекс де Минор на 310 точки, а освен това е на 45 пункта от деветия в световната ранглиста Каспър Рууд.

Още: Гришо попадна в топ 15 на спечелилите най-много пари от тенис през 2024-та

В топ 10 има и други промени, след като Александър Зверев изпревари и Новак Джокович, и Карлос Алкарас и вече заема второто място. Сърбинът остава четвърти, а след него са Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач.

Втората ракета на България Адриан Андреев може да се похвали със скок от цели 58 позиции, като вече е 203-ти в света. Илиян Радулов пък има прогрес от 66 места (до 766-ото). Най-голямо положително развитие обаче има за Габриел Донев - 84 позиции нагоре до №916.

Обрат! Екин-Су Чулчулоглу не е жената до Григор Димитров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички