След обявената контузия: Кой турнир се очаква да изпусне Григор Димитров и какво му предстои?


След обявената контузия: Кой турнир се очаква да изпусне Григор Димитров и какво му предстои?
Снимка: GettyImages

3999 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде повече подробности за контузията, която получи на Уимбълдън и заради която се отказа. Първата ни ракета стигна до 1/8-финал на турнира и тръгна ударно срещу Даниил Медведев, но още преди да приключи първият сет се наложи да прекрати сблъсъка.

Гришо заяви, че има разкъсване на адуктора, което ще го извади известно време от корта. Тенисистът ни не уточни колко време ще отсъства, но обикновено подобна контузия отнема около 1 месец за възстановяване.

Кой турнир вероятно ще пропусне Григор?

Следващият турнир в програмата на Григор е АТР 500 във Вашингтон, а той започва на 29 юли. Участието му в него сериозно застрашено предвид, че остават едва 19 дни.

Засега няма друг от топ 10, който да е потвърдил участието си във Вашингтон, като някои от по-сериозните имена, които са го сторили, са Бен Шелтън, Себастиан Корда, Карен Хачанов, Адриан Манарино, Франсис Тиафо, като топ 8 на основната схема засега допълват още Джордан Томпсън и Флавио Коболи.

По-реално изглежда участие на Мастърса в Монреал, който стартира на 6 август. Със сигурност Григор няма да поеме неоправдани рискове, за да може да е в добра форма в края на сезона. Самият Григор благодари за цялата подкрепа, която е получил.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички