"Страдал съм сериозно": Григор Димитров призна и алармира за сериозен проблем


"Страдал съм сериозно": Григор Димитров призна и алармира за сериозен проблем
Снимка: БГНЕС

1119 0

Григор Димитров сподели, че в хода на кариерата си е преживявал моменти на тревожност и панически атаки. Психичното здраве на тенисистите се превръща във все по-актуална тема през последните години, а Гришо разказа за своя личен опит по казуса след победата си над Талон Грикспор в турнира в Стокхолм.

Какво каза Григор Димитров?

Още: Категоричен и отличен! Григор Димитров разби и унизи Томи Пол (ВИДЕО)

На пресконференцията след мача Гришо говори открито за предизвикателствата, с които се е сблъсквал. Той призна, че тези моменти на психическо напрежение не са били рядкост по време на неговата кариера, което подчертава важността на темата за психичното здраве в професионалния спорт.

"Би било лъжа, ако кажа, че никога не съм има подобни проблеми. Имало е моменти, в които съм страдал сериозно от тревожност и панически атаки, дори по време на мач. Според мен помага много, ако можеш да говориш с хората за това и да споделиш, дори да става дума за друг тенисист. Винаги съм казвал, че трябва да бъдем по-отворени един към друг", сподели Гришо.

 

"Знам, че не е никак лесно, тъй като тенисът е индивидуален спорт и животът в Тура често е брутален, но в крайна сметка всички сме хора. Не сме по-различни от останалите. Просто играем добре тенис, това е всичко".

"Мисля, че все повече спортисти по света постепенно започват да изразяват себе си, което е чудесно. Чувал съм няколко играчи от NBA да говорят доста открито за психичното здраве. Според мен тази тема не се коментира достатъчно, особено сред мъжете, а би трябвало. Това не е проява на слабост. Точно обратното – мисля, че се изисква огромна сила, за да си позволиш да покажеш уязвимост", добави още тенисист №1 на България.

Григор Димитров - Томи Пол по ТВ: Кога и къде да гледаме ФИНАЛА в Стокхолм?

Финалът на Григор Димитров: В колко часа започва битката с Томи Пол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички