Страшен гаф от ATP: Григор Димитров и други бяха изстреляни твърде високо, а после ги върнаха


Страшен гаф от ATP: Григор Димитров и други бяха изстреляни твърде високо, а после ги върнаха
Снимка: Getty Images

2732 0

Огромен гаф допуснаха от ATP, а той пряко касаеше и най-добрия български тенисист Григор Димитров. Както е известно, по традиция във всеки понеделник се обновява световната ранглиста, но при този процес в днешния ден (21.03) бе допусната огромна грешка.

Още при излизането на класацията се появиха много съмнения и въпроси относно подреждането, тъй като мнозина забелязаха нереални прогреси. Пример може да бъде даден и с Тейлър Фриц. Той спря вълшебната серия на Рафаел Надал и грабна титлата в Индиън Уелс (Мастърс 1000).

Фриц трябваше да получи 910 точки, но вместо това според класацията спечели 2000 точки, което го класира до осмото място. Все пак всички грешки бяха поправени и към момента той заема 13-ата позиция.

Колкото до Григор Димитров, официално публикуваната първоначална ранглиста посочи, че се е изкатерил с 10 места от номер 35 до номер 25. Всъщност обаче прогресът за хасковлията е от 6 места и той ще бъде позициониран на 29-ото (с 1471 точки).

Все пак при световния номер 1 грешка нямаше - той отново е Новак Джокович. Сърбинът е с 8465 точки и е следван от Даниил Медведев (8410 точки), Рафаел Надал (7115 точки), Александър Зверев (7025 точки) и Стефанос Циципас (6070 точки).

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Наскоро пък Eurosport.it посочи къде би бил Григор Димитров в ранглистата по чист талант.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички