Супердрама! Виктория Томова докосваше престижна победа - но пропиля 10 мачбола и е аут от Мадрид


Супердрама! Виктория Томова докосваше престижна победа - но пропиля 10 мачбола и е аут от Мадрид
Снимка: Getty Images

339 0

Виктория Томова записа четвърта поредна загуба, след като отстъпи срещу 42-рата в света Уанг Синю. Китайката се класира за втория кръг на турнира в Мадрид след победа над световната номер 81 с 2:1 сета в много оспорван и драматичен 3-сетов дуел, продължил над 2 часа и 50 минути.

Томова спечели първия сет, но в крайна сметка загуби след 7:5, 5:7, 4:6. 29-годишната софиянка може много да съжалява, тъй като изпусна цели 10 мачбола във втория сет, в който дори поведе с 4:0, а след това и с 5:2.

Огромна драма: Виктория Томова отпадна рано-рано в Мадрид

Мачът започна лошо за Томова, която бе пробита още в първия гейм. Тя върна пробива в четвъртия, но последва рибрейк, който вече бе затвърден. Впоследствие китайката поведе с 5:3, но българката покачи значително нивото и взе следващите четири поредни гейма, като в това число записа и два пробива.

Суперсерията на 81-вата в света продължи и за втория сет, като поредицата от спечелени геймове стана осем, за да поведе с 4:0 и два пробива аванс. Единият бе моментално върнат, но все пак Томова се съвзе и поведе с 5:2, след което предстоеше и голямата драма.

Тя стигна до два поредни мачбола при 15:40 на противников сервис, а след това и при "предимство". Китайката обаче се справи. А последвалият девети гейм бе същински трилър. Първо Уанг Синю изпусна две точки за пробив, а след това Томова не се възползва от цели седем мачбола на собствен сервис (като в същото време китайката пропиля още три точки за пробив).

В крайна сметка пробивът стана факт, а психологическият ефект бе твърде голям и Томова така и не се съвзе, губейки сета с 5:7.

Третата част също тръгна категорично с 4:0, но този път за Уанг Синю (общо девет поредни спечелени гейма). Томова проби и намали до 2:4, но последва рибрейк и опонентката се доближи до мача при 5:3. Българката обаче записа нов пробив, а след това спечели подаването си, за да направи драмата още по-голяма при 4:5. В десетия гейм на последната част Томова стигна до две точки за пробив, но не се възползва от тях. От другата страна китайката грабна още първия си мачбол и взе драматичния успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички