Тенис НА ЖИВО: Григор Димитров - Талон Грикспор 2:1, зрелищно начало


Тенис НА ЖИВО: Григор Димитров - Талон Грикспор 2:1, зрелищно начало
Снимка: Getty Images

1205 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще опита да се класира за още един финал през сезона, като за целта трябва да победи Талон Грикспор. Двамата се срещат на полуфинал на надпреварата в Стокхолм, част от сериите ATP 250.

Това е втора среща между двамата, като те вече премериха сили през тази година. На US Open хасковлията сломи опонента с 3:0 сета, като му даде общо седем гейма, а срещта продължи час и 40 минути. Ще можете да проследите втория им двубой НА ЖИВО в SportLive.bg.

Григор Димитров срещу Талон Грикспор НА ЖИВО

Първият полуфинал за деня межу Станислас Вавринка и Томи Пол приключи с победа за американеца с 6:3, 6:2. Мачът на Григор е след този сблъсък, но и не преди 19:00 часа българско време.

Първи сет

1:0 - Григор бе първият сервиращ и поведе с 15:0 след ретур в аут. Последва обаче двойна грешка. Първото разиграване приключи след чудесен форхенд по диагонала и грешка в аут от опонента - 30:15. След няколко топки на аутлинията от Грикспор накрая Диммитров сбърка за 30:30. Чудесен ретур и нова топка на линията осигури първа точка за пробив пред съперника, но тя бе неутрализирана с ас. Ретур в мрежата, а след това и ретур в аут и подаването бе спечелено.

1:1 - Грикспор потегли с двойна грешка, но след това реализира и добро контра-пие - 15:15. Надстрелване от форхенд приключи с аут за нидерландеца, който впоследствие излезе на мрежата, но бе минат с красив бекхенд минаващ удар от българина - 15:40 и две точки за пробив. Първата бе неутрализирана след ретур в аут, а втората с ас. Силните сервиси продължиха и се стигна до хубаво воле, което пречупи Григор. Все пак непредизвикана грешка от удобна позиция в близост до мрежата доведе до нов ДЮС. Ретур в мрежата на втори сервис, но след това и хубав форхенд по правата от Григор, който принуди опонента да сбърка - трети ДЮС. Плитък ретур и мигновена атака осигуриха още един геймбол за Грикспор - атаката се повтори още веднъж и геймът приключи.

2:1 - Григор поведе с 15:0 след чудесен сервис, а след това удържа атаките на опонента и дочака грешка в мрежата - 30:0. Последва петият му ас в мач. При 40:15 се стигна до по-продължително разиграване, приключило със сечен бекхенд в мрежата от нидерландеца.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички